ABD'de yarışan polislerin kazası vücut kamerasına yansıdı

"Açıkçası bu tip şeyler kabul edilemez. Utanç verici"

ABD'de başkent Washington'daki bir banliyöde bir grup polis memurunun drag yarışı yaptığı iddia edilen ve kaza anını gösteren görüntüler yayımlandı.

Geçen ay meydana gelen ve yakındaki bir eve zarar veren kazaya Metropolitan Polis Teşkilatı'ndan 4 memurun karıştığı bildirildi.

Fox 5 News'e göre, video ilk olarak pazartesi günü yapılan ve vekil polis amiri Robert Contee'nin olaya dahil olan polislerden birinin kovulduğunu açıkladığı bir basın toplantısında gün yüzüne çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Contee "Olaya karışan diğer şahıslar, bir sonraki adımların ne olacağına ve soruşturma neticesinde suçlama yapılıp yapılmayacağına dair bir karar vermek için adli incelemelerin Başsavcılık tarafından üstlenileceği iç soruşturma kapsamında yer alıyor" ifadelerini kullanmıştı.

Polis arabasında yolcu koltuğunda oturan bir memurun vücut kamerasının kaydettiği video, arabaların çarpışması ve hava yastıklarının açılmasından önceki iki dakika boyunca sessiz devam ediyor. Yolcu tarafındaki memur arabadan çıkarken ses gelmeye başlıyor.

Bilinmeyen bir kişi "İyi misin?" diye soruyor.

Memur "Kahretsin" diye cevaplıyor. 

Evet, iyiyim.

Daha sonra memur olay yerinden uzaklaşıp kıyafetlerini silerken video sona eriyor.

Contee "Açıkçası bu tip şeyler kabul edilemez. Utanç verici” ifadelerini kullandı.

Bu tahammül edeceğimiz bir şey değil. Metropolitan Polis Teşkilatı amiri olarak kesinlikle hoş görmeyeceğim bir şey.

Kaza, Kenilworth bölgesinde meydana geldi ve 4 memurun ciddi olmayan yaralanmalarla hastaneye kaldırılmasıyla sonuçlandı. Fox 5'in haberine göre bölgenin saatte 40 kilometrelik hız sınırını ihlal eden polisler, saatte en az 96 kilometre hızda seyrederken kaza yaptı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU