ABD'de 73 yaşındaki demans hastası kadına yönelik sert müdahaleye gülen polislerin ilişiği kesildi

Loveland Polis Teşkilatı amiri, görüntülerin ortaya çıkmasının ardından özür diledi

ABD'nin Colorado eyaletinde, 73 yaşındaki demans hastası bir kadının gaddarca gözaltına alınmasına gülerken görüntülenen üç polis memuru artık polis teşkilatında yer almayacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cuma günü polis amiri Şef Bob Ticer, olayın ardından Austin Hopp, Daria Jalal ve Tyler Blackett'in Kolorado'nun Loveland bölgesindeki polis kuvvetiyle ilişiğinin kesildiğini duyurdu.

CNN'in haberine göre, haziranda 13,88 dolar (yaklaşık 115 TL) değerinde ürünle süpermarket zinciri Walmart'ın bir mağazasından çıktığı için kelepçelenen Karen Garner'ın gözaltına alınmasına ilişkin vücut kamerası görüntülerini izleyen polis memurları gülerken ve yumruk tokuştururken görüntülendi.

Gözaltı görüntülerinde Loveland'daki polis memurlarının, bir Walmart şubesinin dışında Garner'a fiziksel saldırıda bulunduğu ve kadını yere düşürdükleri görülüyor. 

Polis memurlarının vücut kamerasındaki kayıtları izlediği görüntüde, gözaltına yardım eden Jalal bunu "canlı televizyon yayını gibi" diye tarif ediyor. 

Jalal şöyle devam ediyor: 

İzlemeyi en çok sevdiğim şey vücut kameraları. Vücut kameralarından canlı yayını tüm gün izleyebilirim.

Polis memurları da "Ben sevdim" ve "Hiç hoşuma gitmedi" diye ekledi.

73 yaşındaki birisini yere çaldığımı hayal bile edemiyorum.

Ticer cuma günü vakayla ilgili şunları söyledi:

Başarısız olduk ve bunun için çok üzgünüz. Bu videoda gördükleriniz Loveland Polis Teşkilatı'nı yansıtmıyordu. Bunu görmek acı vericiydi.

Bu konuda toplumun kaygılarını paylaşıyorum. Bunu görmek acı vericiydi. 32 yıldır kolluk kuvvetindeyim ve burada gördüğüm şey beni şahsi olarak incitti.

ABC 7'ın haberine göre dördüncü polis memuru Phil Metzler polis kuvvetindeki görevinden hala uzakta ama Jalal yeniden tayin edildi.

Hop ve Blackett istifa mı etti yoksa kovuldu mu doğrulanmadı. 

Gözaltı sırasında omzunun çıkması ve bileğinin burkulmasından mustarip olduğu iddia edilen Garner'ın ailesi adına bir avukat CNN'e açıklamasında "Bu Loveland Polis Teşkilatı'dır. Ve bu onun (Ticer) Loveland Polis Teşkilatı'dır" dedi.

Sarah Schielke, Ticer hakkındaki sözlerini şöyle sürdürdü:

Teşkilatta yaşananlardan o sorumludur. Karen Garner'a karşı bu gaddarlığa sebep olan işe alım, eğitim ve kültüre liderlik etmesine rağmen hem kendisi hem de Loveland Belediyesi hala Ticer'ın teşkilatı yönetmeye devam etmesi gerektiğini düşünüyor.

Garner'a gülen üç polis memurunun, Loveland Polis Teşkilatı ve olaya karışan polis memurlarına karşı yapılan yasal işlem kapsamında yayımlanan görüntüleri geçen hafta yayımlandı.

Ticer'a göre soruşturma devam ediyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU