Bill Gates'e sinirlenen Nebraska Valisi "biftek pasaportu" çıkardı

"Et geleneksel ve sağlıklı beslenmenin bir parçası"

Nebraska ülkenin en çok biftek üretimi yapılan eyaletlerinin başında geliyor (Nebraska Beef Council/AP/metro.co.uk)

ABD'nin Nebraska eyaleti valisi Pete Ricketts, et endüstrisini desteklemek ve et tüketimini teşvik etmek için "biftek pasaportu" uygulamasını başlatacaklarını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhuriyetçi Parti üyesi Ricketts, Lincoln bölgesindeki bir et restoranında çarşamba günü yaptığı konuşmada etin ülke ekonomisi ve gıda güvenliği için çok önemli olduğunu savundu.

Ricketts, "radikal çevrecileri" ve Bill Gates'i mevcut et üretim sisteminin sürdürülebilir olmadığı gerekçesiyle halkı alternatif olarak laboratuvarda üretilmiş sentetik et ürünlerine yönlendirdikleri için eleştirdi.

"Et endüstrisinin ortadan kaldırılması Nebraska için yıkım olur" ifadelerini kullanan vali, "Küçük kasabalarımıza ve yerel topluluklarımıza büyük darbe vurulur" diye ekledi.  

Ricketts, etin besin açısından zengin olduğunu ve "geleneksel, sağlıklı beslenmenin bir parçası" olduğunu savundu.

Nebraska Biftek Konseyi tarafından düzenlenen Nebraska Biftek Pasaportu uygulamasında et ürünleri satan 40 restoran yer alıyor.

Restoran müşterileri eyaletteki bu restoranlardan herhangi birinden et yemeği siparişi verdiğinde pul kazanıyor. Müşteriler daha sonra bu pulları farklı ödüller kazanabilmek için Nebraska Biftek Konseyi'ne gönderebiliyor. Ödüller arasında içi et dolu son teknoloji bir soğutucu da yer alıyor.



Independent Türkçe, AP

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU