Manisa Büyükşehir Belediyespor: Karagümrük'te futbol terörü kazanmıştır

TFF 2. Lig play-off yarı final rövanş karşılaşmasında deplasmanda Fatih Karagümrük'e 2-0 yenilerek elenen Manisa Büyükşehir Belediyespor, resmi internet sitesinden "Karagümrük'te futbol terörü kazanmıştır" başlıklı bir açıklama yayınladı

Fotoğraf: manisabbsk.com.tr

Manisa Büyükşehir Belediyespor'un bahanelerin arkasına sığınmadığının belirtildiği açıklamada, "Bu zamana kadar birçok kez haksızlıklarla karşı karşıya kaldık ve birçok maçımızda aleyhimize verilen kararlarla önemli puanlar kaybettik, sesimizi çıkarmadık. Ancak son olarak Fatih Karagümrük maçı öncesinde ve maç içinde yaşananlar bardağı taşıran son damla olmuştur ve bizleri patlama noktasına getirmiştir. 21 Mayıs 2019'da Vefa Stadı’nda oynanan Fatih Karagümrük maçı öncesinde ve maç içinde yaşanan olaylar sonrasında bir açıklama yapmaya karar verdik" ifadelerine yer verildi.

Fatih Karagümrük taraftarlarının maçtan önce sosyal medya paylaşımlarında futbolcularının tehdit edildiğini iddia ederek şöyle denildi:

"Fatih Karagümkürspor’lu taraftarların antrenman öncesinde kendi futbolcularını tribünlere çağırırken, o görüntülerde silah sesleri net olarak duyulmuştur. Ayrıca Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Cüneyt Dumlupınar’ın, 'Onları buraya gömeceğiz' açıklamasını ise büyük bir şaşkınlıkla ve üzüntüyle izledik. Paylaşılan o videoda ayrıca bazı Fatih Karagümrük’lü futbolcuların, 'Siz dışarda gerekeni yapın, bizde sahada gerekeni yapacağız' sözleri ise Türk futbolu adına utanç verici bir olaydır." 

Maçtan bir gece önce Fatih Karagümrük taraftarlarının kamp yaptıkları otele patlayıcı ve yanıcı maddelerle geldikleri iddia edilerek Manisa Büyükşehir Belediyesporlu futbolcuların psikolojisinin bozulduğu belirtildi.
 

MBBSPK-1.jpeg
Fotoğraf: manisabbsk.com.tr


Kulüpten yapılan açıklamada maçın hakemi Özgür Yankaya'ya da şu sözlerle sitem edildi:

"Maçın hakemi Özgür Yankaya,90 dakika boyunca tüm takdir haklarını Fatih Karagümrük’ten yana kullanmıştır. Maçın henüz başında Erkan Zengin’in futbolcumuz Onur Kolay’a attığı tokadı görmemezlikten gelen Özgür Yankaya ve yardımcıları, maçın ikinci yarısında ise köşe gönderinde yan hakemin gözü önünde gelişen pozisyonda yine Erkan Zengin’in, futbolcumuz Emir Alagöz’e attığı dirseği pas geçmiştir." 

 

MBBSPK-2.jpeg
Fotoğraf: manisabbsk.com.tr


Fatih Karagümrük’lü Erkan Zengin'in, Sami Can Keskin’e maç boyunca fiziki müdahalede bulunduğu ve futbolcunun boynunda önemli yaralar oluştuğu aktarılan açıklamada ayrıca maç öncesinde oluşturulan psikolojik baskı, tehdit dolu mesajlar gerekçesiyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kulüp başkanı Mevlüt Aktan ve yönetim kurulu üyelerinin, karşılaşmayı protokol tribünü yerine başka bir bölümde izlemek zorunda kaldıkları iddia edildi.

"Şiddetle kınıyoruz" 

Fatih Karagümrük maçında yaşanan olayların üzüntü verici olduğu vurgulanan açıklama şöyle devam etti:

"Bu tür hareketler ve olaylar Türk futbolunu geriye götürmekten başka hiçbir işe yaramayacaktır. Bizler Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü olarak her zaman Türk futbolunda saygınlığıyla anılacak bir camia olmaya çalıştık. Bu çizgimizin dışına bu zamana kadar çıkmadık, bundan sonrada çıkmayacağız. Fatih Karagümrük maçı öncesinde saha içinde,saha dışında yaşanan olayları ve hakem hatalarını Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü olarak şiddetle kınıyoruz.” 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU