Floridalı temsilci: Tanrı, kürtaj tasarısını istisna olmadan yeniden yazmamı istedi

ABD’de kürtajı yasaklamaya yönelik kanunlar yayılıyor

ABD'nin Florida eyaleti Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi üyesi Mike Hill / Fotoğraf: The Independent

Lily Puckett - The Independent

ABD'nin Florida eyaleti Temsilciler Meclisi’nden Mike Hill, Tanrı’nın kendisinden, tecavüz ve ensest vakalarını da muaf tutmayan bir kürtaj yasağı tasarısı yazmasını istediğini iddia etti.

Pensacola’da Kanundan Sorumlu Kadınlar adlı gruba hitaben bir konuşma yapan Hill, Florida’da daha önce meclisten geçirmeye çalıştığı ancak başarısız olduğu sert kürtaj yasası hakkında Tanrı’nın kendisine doğrudan hitap ettiğini öne sürdü.

“Gün gibi ortadaydı, Tanrı benimle konuştu” diyen Cumhuriyetçi temsilci, “Benim sunduğum, kalp atışı tespitinin yer aldığı tasarı hakkında konuşurken Tanrı ‘bu tasarımın bana ait olmadığını’ söyledi. Neden bahsettiğini hemen anladım” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hill’in iddiasında atıfta bulunduğu tasarı, ceninin kalp atışının tespit edilmesinden sonra kürtajı yasaklamayı hedefliyordu. Hill’in teklifi, bugünlerde ABD genelinde yayılan ve tecavüz, ensest, acil tıbbi müdahale, insan kaçakçılığı ve aile içi şiddet durumlarında istisnaları içeren kürtaj yasaklarının bir çeşidiydi.

Pensacola News Journal'a göre Hill, etkinlikte yaptığı konuşmada tasarının kabul edilmesi umuduyla içine istisnai halleri de eklediğini ancak önerisinin, "sağlık hizmetleri, ulaşım ve Everglades" meselelerine odaklanıldığı için komite önüne gelemediğini anlattı.

Dışarıdan aldığı yardımla yeni bir tasarı üzerinde çalıştığını söyleyen Hill, "Tanrı bana dedi ki, 'Bu istisnaları çıkar ve yeniden sun'. Ben de 'Peki Tanrım' dedim. Alabama’da nasıl yapıldıysa biz de tasarıyı hiçbir istisnaya yer vermeden sunacağız" diye konuştu.

Öte yandan Amerikan Sivil Haklar Birliği (ACLU) ve Planlı Ebeveynlik (Planned Parenthood) kuruluşu, anayasaya aykırı nitelendirilen kürtaj yasağı nedeniyle cuma günü Alabama eyaleti aleyhine dava açtı.

ACLU Alabama temsilcileri, The Independent’a yaptıkları açıklamada yasal mücadelenin 3 yıl sürebileceğini söyledi.

 


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU