Can Ataklı’dan Aydınlık’a: Bu kadarı da olmaz ama

"Bu iki teröristle gazeteci olarak bile görüşmedim. Bununla birlikte Aydınlık gazetesinin sahibi Doğu Perinçek’in, Abdullah Öcalan ile çekilmiş fotoğraflarını da hiç dilime dolamadım bugüne kadar"

Fotoğraf: YouTube

Korkusuz yazarı Can Ataklı, yaptığı bir açıklamayı PKK yöneticisi Murat Karayılan’ın da bulunduğu bir fotoğrafla okuyucularına sunan Aydınlık gazetesine tepki gösterdi.

Ataklı, Vatan Partisi'nin yayın organı olan gazeteye tepki gösterme sebebini şöyle anlattı:

Hafta sonu Twitter hesabıma bakarken fotoğraflı bir başlık gördüm. Başlığında, “Koyun can, Ataklı Demirtaş’ı aklama derdinde” yazıyordu. Beş kişinin de fotoğrafı vardı. Gülten Kışanak, Selahattin Demirtaş, Abdullah Öcalan, Murat Karayılan ve hepsinin önünde ben duruyorum. Kim atmış bu tweeti? Aydınlık gazetesi. AKP iktidarının emrinde, tıpkı eski cemaatçiler gibi her kirli işe fütursuzca soyunan sözde Atatürkçü, devrimci gazete.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Peki neden hakkımda bu kadar ayıp bir şekilde haber yapmışlar?" diye soran Ataklı, bunun yanıtını şöyle anlattı:

Çünkü kendi YouTube kanalımda yayınladığım bir sohbette, HDP’nin Amerika Başkanı Biden’in “soykırım” sözlerine verdiği desteği eleştiriyorum ve HDP’yi; Erdoğan’a karşı oluşan muhalif cepheyi AKP lehine dağıtmakla suçluyorum. Aydınlık gazetesi buna çok kızmış. Tabii diyeceksiniz ki, “Niye kızsınlar ki, tam da istedikleri bu değil mi?” diye. Kızmalarının nedeni benim o sohbette Erdoğan’ı devirebilmek için HDP oylarına ihtiyaç olduğunu, ayrıca Demirtaş’ın serbest bırakılması gerektiğini söylemem. Normal koşullarda Aydınlık ya da diğer iktidar medyasının bu tür rezil saldırılarına pek aldırmam.

Ancak buna çok öfkelendim. Aydınlık güya zekâ oyunu yaparak bana “koyun” demeye çalışmış. Ona da o kadar aldırmam. Ancak beni dünyanın terörist saydığı iki kişi ile aynı fotoğrafa koymaya kimsenin hakkı yok. Abdullah Öcalan ve Murat Karayılan ile beni aynı kareye sanki fikirdaş, arkadaş, yandaş gibi koymaya kalkmak kimsenin haddi değildir ve olamaz da.

Ataklı, Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek'in PKK kampında Abdullah Öcalan ile çekilen fotoğraflarını hatırlattı ve şunları söyledi:

Ayrıca şunu belirtmek isterim; Bu iki teröristle gazeteci olarak bile görüşmedim. Bununla birlikte Aydınlık gazetesinin sahibi Doğu Perinçek’in, Abdullah Öcalan ile çekilmiş fotoğraflarını da hiç dilime dolamadım bugüne kadar. Çünkü en azından kendi beyanı “oraya herkes gibi gazeteci olarak gittiği ve röportaj yaptığı” yönündedir ve bir gazeteci olarak bu sözüne itibar etmek isterim. Aydınlık grubu, gazete ve televizyonuyla, Vatan Partisi’yle AKP’nin dümen suyuna girebilir ve buradan nemalanabilir. Ben ya da başkaları bu garip dönüşü eleştirebiliriz. Ama bunun karşılığı fikirsel olarak verilir ancak. Böyle cemaat dönemini, yani FETÖ’yü andıran, çirkin, rezil, ahlaksız, vicdansız ve namussuz bel altı vuruşlarla yapmak olmaz.

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU