Restorandaki mankenleri gerçek zannedenler polise Kovid-19 ihbarında bulundu

"Polisin vaktini boşa harcamayın"

İşletme sahibi Mike Cormier, polislere durumu açıkladığında ekiplerin restorandan ayrıldığını söyledi (Vernon Ramesar/CBC)

Kanada'nın Yeni İskoçya eyaletinde yer alan bir restorandaki mankenleri gerçek zanneden bölge sakinleri polise şikayette bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Halifax bölgesindeki Ardmore Tea Room adlı restoranın sahibi, perşembe sabahı dükkanının önünde polisleri görünce şaşırdı.

Ekipler, koronavirüs tecrit kurallarının ihlal edilerek içeride müşteriye hizmet verildiği ihbarı üzerine işletmeye geldiklerini söyledi.

Halifax'te geçen haftadan itibaren uygulanan tecrit kuralları gereği restoran ve kafelerin yalnızca paket servis yapmasına izin veriliyor.

İşletme sahibi Mike Cormier, ekiplerle konuşarak dükkanda hiç kimse olmadığını, sadece masalardan bazılarına yerleştirdikleri mankenlerin bulunduğunu söyledi. Cormier, bunların dışarıdan bakan kişiler tarafından gerçek insan zannedilmiş olabileceğini belirtti.

İşletme sahibi, yaklaşık bir yıldır mankenleri restoran içinde sosyal mesafe kurallarına uyulması için kullandıklarını, tecrit uygulaması başladığında da mankenleri kaldırmadıklarını söyledi.

Cromier bölge sakinlerinin endişeli olabileceğini fakat ihbarda bulunmadan önce emin olunması gerektiğini belirterek şunları ekledi:

Eğer birini polise ihbar edecekseniz, ekipleri tam olarak neden aradığınızdan emin olmalısınız ve onların vaktini boşa harcamamalısınız. Zaten meşguller ve gelip mankenlere bakmak yerine yapacak daha önemli işleri var.

Halifax polisi sözcüsü John MacLeod ihbarı doğrulayarak polislerin olası ihlal durumları için denetim ve incelemelerini sürdüreceğini söyledi.



Independent Türkçe, CBC, Global News

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU