Bakan Koca’dan Sputnik-V aşısı hakkında açıklama: İlk sevkiyatın bu ay gerçekleşmesi beklenmektedir

Koca, 6 ayda 50 milyon doz aşı teslim edilmesi beklediklerini bildirdi

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sputnik-V aşısı hakkında, “6 ayda 50 milyon doz aşı teslim edilmesi ve ilk sevkiyatın bu ay gerçekleşmesi beklenmektedir” dedi.

Koca, Antalya'da yaptığı açıklamada, Sputnik V aşısının en kısa sürede Türkiye'de kullanımıma başlayacağını bildirdi ve şunları kaydetti:

Mayıstan itibaren aşıların ilk etabının geleceğini söylemek istiyorum. Bir hafta 10 gün içinde ne kadar aşının gelebileceği konusu netleşmiş olacak.

Kovid-19 ile mücadele ile ilgili açıklamada da bulunan Koca, "Sıkılaştırılmış tedbirlere vatandaşların çok iyi uyum gösterdiklerini gözlemledik, bu durumdan çok memnun olduk" diye konuştu.

2 dozun uygulama süresi

Koca, "BioNTech aşısıyla ilgili olarak bilim kurulumuzun aldığı 2 doz arası uygulama süresinin 28 günden 6-8 haftaya çıkarılması kararının yanlış anlaşıldığı görülmektedir" diyerek, "Öncelikle bu karar, bilimsel gerekçelerle ve somut kanıta dayalı verilerin incelenmesiyle alınmış bilimsel bir karardır" dedi.

"6 milyon doz aşımız hazırda"

Türkiye'de 23 milyona yakın doz aşı yapıldığını bildiren Koca, "İlave olarak 6 milyon doz aşımız da hazırda var" bilgisini verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU