Savunma sanayi projelerini yabancı firmalara aktardığı iddiasıyla 6 kişi gözaltına alındı

Gözaltına alınanlar arasında Savunma Sanayii Başkanlığı'nda çalışan ve muvazzaf askerler de bulunuyor

Fotoğraf: AA

Savunma Sanayii Başkanlığı projelerini yabancı firma yetkililerine aktardıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 9 kişiden 6'sı yakalandı.

AA'nın haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce, 27 Ocakta başlatılan operasyon kapsamında, "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini temin ve askeri casusluk" suçlarından, 2'si emekli albay, 1'i emekli astsubay, 1'i sivil 4 kişi yakalanmıştı.

Yakalanan kişilerde ele geçen dijital veriler, uzman polislerden oluşan analiz ekiplerince incelendi.

Elde edilen veriler ve mesaj trafiklerini ele alan özel ekip, "çok gizli" olduğu değerlendirilen çok sayıda mesajlaşmayı deşifre etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Stratejik bilgilerin gizlilik derecesinin tespiti için komisyon kuruldu

Mesaj trafiklerinden elde edilen askeri ve stratejik bilgilerin gizlilik derecesini tespit etmek üzere TEM Şube Müdürlüğü, Deniz Kuvvetleri ve Milli Savunma Bakanlığı ile Başsavcılığın koordinesinde bir komisyon kuruldu.

Komisyon, "devletin gizli kalması gereken bilgilerinin zanlılar tarafından yabancı menşeli şirketlere aktarıldığını" teyit etti.

Ocak ayında yakalanan zanlıların ifadeleri ve komisyon raporları doğrultusunda genişletilen delillendirme çalışmaları sonrası operasyonlara devam edildi.

Bu kapsamda haklarında gözaltı kararı verilen 2'si Savunma Sanayii Başkanlığı çalışanı, 1'i emekli albay, 1'i muvazzaf albay, 1'i muvazzaf yarbay, 1'i muvazzaf binbaşı, 3'ü özel sektör çalışanı olmak üzere 9 şüpheliden 6'sı gözaltına alındı.

Haklarında gözaltı kararı çıkarılan diğer zanlıların yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU