Prof. Alpay Azap’tan açıklama: Bilim Kurulu’ndan neden ayrıldı?

"Yükselen ikinci dalga hastaneden kafamı çıkarmama izin vermiyordu"

Fotoğraf: AA

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında salgının başında kurulan Bilim Kurulu üyeliğinden ayrıldığı öğrenilen Prof. Alpay Azap, durumun yeni olmadığını belirtti. Ekim ayından beri Bilim Kurulu'nun toplantılarına katılamayan Azap, enerjisini hastalarına, bilimsel araştırmalara ve başkanı olduğu derneğe ayırmaya karar verdiğini söyledi.

Altan Sancar’ın Diken’de yer alan haberine göre, ekim ayından beri Bilim Kurulu toplantılarına katılmayan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji öğretim üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, “Enerjimi hastalara, bilimsel araştırmalara ve derneğe ayırmaya karar verdim” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aynı zamanda Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı olan Azap’ın açıklaması şöyle:

Faydalı olamadığımı düşündüğüm ekim ayından beri toplantılara katıl(a)mıyorum. Zaten yükselen ikinci dalga hastaneden kafamı çıkarmama izin vermiyordu. Sonrasında da sınırlı enerjimi hastalara, bilimsel araştırmalara ve derneğe ayırmaya karar verdim. Basından da uzak durup işimi yapmaya çalıştım. Beni arayan, yayına davet eden basın mensuplarının çoğuna da durumu anlattım. Bir haber değeri görmedikleri için olsa gerek, duyurmadılar. Dün yine bir davet için arayan Yavuz Oğhan’a durumu anlatınca, o haber değeri gördü bunda. Sonuç olarak ayrılmam yeni değil aslında.

 

Diken, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU