"Prens Andrew'ın nişanlısı olduğunu iddia eden" davetsiz misafir, Kraliyet Köşkü'ne girdi

Kaynaklar, kadının polis tarafından gözaltına alınırken "Irene Windsor" adını verdiğini söylüyor

Prens Andrew 2019'da milyarder pedofil Jeffrey Epstein'la bağları hakkındaki bir röportajın ardından kamusal görevlerinden çekilmişti (Reuters)

Haberlere göre, Prens Andrew'ın nişanlısı olduğunu iddia eden bir kadın güvenlik görevlilerine prensle öğle yemeği randevusu olduğunu söyleyerek kraliyet üyesinin evinin bulunduğu araziye girmeyi başardı.

The Sun'a konuşan kaynaklara göre kadın, Büyük Windsor Parkı'ndaki Kraliyet Köşkü'nün bahçesinde 20 dakika dolaştıktan sonra gözaltına alındı ve görevlilere York Dükü'yle nişanlı olduğunu söyleyerek adını Irene Windsor olarak beyan etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Thames Valley Polisi, 44 yaşındaki kadının pazartesi günü Kraliyet Köşkü'nde gözaltına alındığını fakat daha sonra serbest bırakılıp Akıl Sağlığı Yasası uyarınca hastaneye gönderildiğini doğruladı.

Haberlere göre, davetsiz misafirin el çantasında ev ve diğer kraliyet ailesi konutları hakkında haritalar ve iki sivri dişi bulunan "kedi şeklinde bir kişisel savunma anahtarlığı" vardı.

The Sun'ın kaynaklarından biri, kadının güvenlik görevlilerini Andrew'ın "yakın arkadaşı" olduğuna ikna etmeyi başardığını söyledi.

Son derece göz kamaştırıcı görünüyordu ve güvenlikler ona tamamen kandı.

Kadın, Prens Andrew'ın yakın arkadaşı olduğu için taksi ücretini ödemelerini talep etmiş ve onlar da bunu yapmak zorunda kaldıktan sonra yardımsever bir edayla Kraliyet Köşkü'ne giden yolu kendisine göstermişti.

Bu kadının Andrew için tamamen bir yabancı olduğundan ve görünüşe göre onunla ilgili saplantısı bulunduğundan bihaberlerdi.

Kaynağa göre kadın ancak bir görevliye dükün nerede olduğunu sorup onunla nişanlandığını ve kendisiyle evlenmek için İspanya'dan geldiğini söyledikten sonra yakalandı.

Buckingham Sarayı güvenlik gerekçesiyle yorum yapmayı reddetti fakat olay hakkında bir güvenlik incelemesi yürütüldüğü bildirildi.

Polis teşkilatının bir sözcüsü, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Thames Valley Polisi pazartesi sabahı konuta izinsiz giren bir kadın olduğu ihbarları üzerine Büyük Windsor Parkı'ndaki Kraliyet Köşkü'ne çağrıldı.

44 yaşındaki kadın durduruldu ve gözaltına alındı. Daha sonrasında serbest bırakıldı ve Akıl Sağlığı Yasası'nın 136. Maddesi uyarınca hastaneye gönderildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor fakat arazide hiç kimse bir tehlikeyle karşılaşmadı. Kadın hastaneye gönderildiği için bu noktada başka yorum yapmayacağız.

Prens Andrew, 2019'da milyarder pedofil Jeffrey Epstein'la bağları hakkındaki hayli tartışmalı BBC röportajının ardından kamu görevlerinden çekilmişti.

Hüküm giyen bir seks suçlusuyla yakın ilişkisi hakkında görünürde bir pişmanlık duymadığı için hayli eleştirilmiş ve sonrasında "öngörülebilir gelecek için" kamusal görevlerinden çekilmeyi kabul etmişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU