Erdoğan ve Biden’ın ardından Türkiye – ABD arasında 2 temas daha

Liderlerin ardından Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı Blinken ile, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ise ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan’la görüştü

Fotoğraf: Reuters

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki telefon görüşmesinin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı  Antony Blinken ile, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’la görüştü.  

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Çavuşoğlu, Erdoğan'ın, Biden'la yaptığı telefon görüşmesindeki hususların takibi amacıyla mevkidaşı Blinken'la telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise Sullivan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

Görüşmede Erdoğan ve Biden arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde ele alınan konuların detaylı olarak değerlendirildiği bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan – Biden görüşmesi

Liderler, ikili ilişkilerin stratejik doğası ve karşılıklı çıkar ilişkileri temelinde iş birliğinin genişletilmesi amacıyla birlikte çalışmanın önemi hususunda mutabık kaldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'nün ABD'deki varlığı ve ABD'nin Suriye'de PKK/PYD terör örgütüne verdiği destek gibi konuların çözüme kavuşturulmasının, Türk-Amerikan ilişkilerinin daha ileri seviyelere taşınması için önemli olduğunu ifade etti.

İki lider, haziran ayında düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi'nin marjında görüşme konusunda anlaşmaya vardı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU