Rus milyarderin oğlu annesine 100 milyon dolar tazminat ödemek zorunda kaldı

Hâkim, Timur’un babasının davranışlarını çok iyi bildiğini ve annesinin boşanma tazminatına dair bir kuruş bile almasını engellemek için elinden gelen her şeyi yaptığını söyledi

Timur Ahmetov (AFP)

İngiltere’de bir mahkeme, ünlü bir Rus milyarderin oğluna, annesinin boşandıktan sonra babasının mal varlığını ondan saklaması sonucu, annesine 100 milyon dolar tazminat ödemesine hükmetti. Mahkeme sırasında hâkim Rus milyarderin oğlunu ‘babasına yardım etmek için her şeyi yapabilecek sahtekar bir kişi’ olarak nitelendirdi.

Bloomberg’in haberine göre, hâkim Gwyneth Knowles verdiği kararda, annesinin 450 milyon sterlin (627 milyon dolar) tutarında mahkeme onaylı boşanma tazminatı almasını engellemek için, Timur Ahmetov'un milyarder babası Farkhad Ahmedov ile ‘elinden gelen her şeyi’ yapmak için birlikte işbirliği yaptıklarını söyledi.

Hâkim ayrıca Birleşik Krallık'ta ikamet eden Timur'a annesine 100 milyon dolardan fazla tazminat ödemesi kararını verdi.

Hâkim, Timur’un babasının davranışlarını çok iyi bildiğini ve annesinin boşanma tazminatına dair bir kuruş bile almasını engellemek için elinden gelen her şeyi yaptığını söyledi.

Timur ise, babasının kendi kararlarını verdiğini ve annesinin davaya olan tutumunun kendisini çok rahatsız ettiğini ve ‘çok tehlikeli’ olduğunu söyledi.

Tatiana Ahmedova ise duruşma sırasında en büyük oğluyla olan ilişkisinin şu anda çok gergin olduğunu söyleyerek, kendisine dava açmaktan başka seçeneği kalmadığını söyledi.

Farkhad, servetinin çoğunu Kasım 2012'de bir Rus gaz üretim şirketindeki hissesini 1,4 milyar dolara satarak kazanmıştı.

Ancak Rus milyarder, eski eşi Tatiana Ahmedova’ya, boşanma tazminatı ödemeyi reddetti ve servetini ondan sakladı. Bu da onun Farkhad’ın mal varlığı ve fonlarının bulunduğu en az altı ülkede dava açmasına sebep oldu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU