"Parazit dizisi, Bong Joon Ho'nun filmine nasıl bağlanacak?" sorusu yanıt buldu

Adam McKay, HBO'nun merak edilen dizisine dair açıklamalarda bulundu

HBO'nun merak edilen Parazit dizisi görünüşe göre Bong Joon Ho'nun filmiyle aynı dünyada geçecek ancak orijinal bir hikayeye sahip olacak. 

Güney Koreli yönetmenin senaryosunu Han Jin-won'la birlikte kaleme aldığı Parazit (Parasite) yoksul bir ailenin hikayesini konu alıyordu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Parazit'in hem "En İyi Film" dalında Oscar kazanması hem de tüm dünyada önemli bir izleyici kitlesine ulaşması HBO'nun hikayeyi dizi formatında yeniden yorumlayacak projeye yeşil ışık yakmasına ön ayak olmuştu. 

ABD'nin önemli televizyon kanallarından biri olan HBO, Ocak 2020'de projenin hazırlık aşamasında olduğunu duyurmuştu.

Bong Joon Ho'nun da yapım ekibinde yer alacağı projenin baş yapımcısı Adam McKay katıldığı "Happy Sad Confused" isimli podcast programında yapıma dair bir dizi açıklama yaptı. 

Screen Rant'in haberine göre McKay şu ana kadar keydedilen aşamadan heyecan duyduğunu belirtti. Yapımcı, hikayenin ayrıntılarına dair açıklama yapmasa da Parazit'in dizi versiyonunun filme nasıl bağlanacağını açıklığa kavuşturdu. 

McKay şu ifadeleri kullandı:

Bu orijinal bir dizi. Nitelik olarak aynı evrende geçiyor ancak aynı dünyada soluk alan orijinal bir hikaye.

Parazit filmi 2020'de düzenlenen Oscar Ödülleri töreninde "En İyi Film" ödülünün yanı sıra "Yabancı Dilde En İyi Film" ve "En İyi Özgün Senaryo" ödüllerini de kazandı. Filmin yönetmeni Bong Joon Ho da "En İyi Yönetmen" ödülüne layık görülmüştü

 

Independent Türkçe, Screen Rant, Metro

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU