Greta Thunberg, Twitter'da kendini "tavşan kucaklayıcısı" diye adlandırdı

Değişiklik, Birleşik Krallık başbakanının iklim değişikliğiyle ilgili harekete geçmenin “siyasal doğrucu tavşan kucaklayıcılığı” olmadığını söylemesinden sonra gerçekleşti

Greta Thunberg, Boris Johnson'ın iklim zirvesindeki yorumlarının ardından Twitter açıklamasını değiştirdi (AFP)

Greta Thunberg, Boris Johnson'a yönelik açık bir kinayeyle sosyal medya profilindeki açıklamasını başbakanın iklim zirvesindeki yorumları üzerine "tavşan kucaklayıcısı" (hayvan hakları savunucusu anlamında kullanılan bir deyim -ed.n.) olarak değiştirdi.

Değişiklik, Johnson'ın iklim değişikliğiyle mücadele etmek adına harekete geçmenin "siyasal doğrucu tavşan kucaklayıcılığı" olmadığını söylemesinden yalnızca saatler sonra gerçekleşti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsveçli iklim aktivisti Thunberg perşembe günü yeni takma adını ekledikten sonra Twitter açıklamasındaki diğer her şeyi kaldırdı.

Öncesinde profilindeki açıklamada "Aspergerli ve son derece sinir bozucu iklim ve çevre aktivisti" yazıyordu.

Yine perşembe günü daha erken saatlerde, Johnson yükselen küresel sıcaklıkların durdurulması için uluslararası eylemliliği pekiştirmeyi amaçlayan sanal dünya liderleri zirvesinde konuşmuştu.

newFile-2.jpg
Greta Thunberg, Boris Johnson'ın iklim zirvesindeki yorumlarının ardından Twitter açıklamasını değiştirdi (Twitter)


Birleşik Krallık Başbakanı, "Bunun sadece bir tür pahalı, siyasal doğrucu, çevreci tavşan kucaklama hareketi olmadığını göstermek hepimiz için çok önemli; veya nasıl söylemek isterseniz, tavşan kucaklamanın hiçbir yanlış tarafı yok" ifadelerini kullanmıştı.

Başbakan, iklim acil durumunu üstlenmenin "büyüme ve istihdamla" ilgili olduğunu ve ABD Başkanı Joe Biden'in "bunu vurgulayarak doğru yaptığını" söylemişti.

Johnson "Eğer çevreci bir şekilde toparlanırsak, bu pandemiden daha iyi şekilde toparlanarak çıkabiliriz" diye eklemişti.

Geçen sene Thunberg, bir bilgi yarışmasında yarışmacının İsveçli aktivistin adını yanlış tahmin etmesinin ve olayla ilgili bir klibin sosyal medyada dolaşmasının ardından Twitter'daki adını "Sharon" olarak değiştirmişti.

Aktivist, perşembe günü fosil yakıt üretimini desteklemeyi kesmedikleri takdirde tarihin onları iklim felaketlerinden sorumlu tutacağını söyleyerek ABD'li siyasetçileri uyarmış ve sektöre yönelik vergi indirimlerini "utanç" olarak nitelendirdi.

Aktivizmiyle küresel bir harekete ilham veren 18 yaşındaki Thunberg, Biden'ın ABD'nin sera gazı salımlarını 2030'a kadar yarı yarıya düşüreceği taahhüdüyle sanal iklim zirvesini başlattığı gün Temsilciler Meclisi'nin bir paneline sanal olarak hitap etti.

Dünya Günü'nde gerçekleştirilen iki günlük zirvede aralarında Çin, Brezilya, Rusya ve Hindistan'ın da bulunduğu büyük ekonomilerin liderleri konuşurken Japonya ve Kanada gibi ülkeler gelecek 10 yılda salımların kesilmesi konusunda daha iddialı hedefler açıkladı.

Ajanslardan da yararlanılmıştır



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/climate-change

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU