Cuma namazında "fişleme" tartışması… Göksu: Bundan sonraki adımları da İBB'de ikna odaları kurmak olacak herhalde; İmamoğlu: Buradan kimseye ekmek çıkmaz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu arasındaki "borçlanma" ve "fişleme" gerginliği sürüyor. Independent Türkçe konuyu taraflara sordu

Göksu: Engellesek bu borçlanmayı yapabilir mi?, İBB: Döviz kurundaki artışa neden olanlar yüzünden bütçemize ek 8.2 milyar lira yük gelmiştir / Kolaj: Independent Türkçe

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ile İBB Başkanı Erkem İmamoğlu arasında bir süredir devam eden "borçlanma" tartışmalarına bir yenisi eklendi.

İBB yönetiminin cuma namazını kılmaya gitmek isteyen personele "İbadet İzin Talep Formu" imzalattığını iddia eden Göksu, bu duruma tepki gösterdi.

Göksu: Bundan sonraki adımları da İBB'de ikna odaları kurmak olacak herhalde

Yaşananları Independent Türkçe'ye değerlendiren Tevfik Göksu, İBB yönetiminin cuma namazını kılmaya gitmek isteyenlere "İbadet İzin Talep Formu" imzalatma uygulamasının "fişleme" olduğunda ısrarlı.

Sözkonusu hamleyi "CHP'nin tek parti dönemini İBB'de yaşatma arzusu" olarak niteleyen Göksu, "Bundan sonraki adımları da İBB'de ikna odaları kurmak olacak herhalde" dedi.

 

Tevfik Göksu AA.jpg
Tevfik Göksu / Fotoğraf: AA

 

İmamoğlu: Böyle bir şeye müsaade eder miyim? Buradan kimseye ekmek çıkmaz

"Cuma namazına gidenlerin fişlendiği" iddialarına karşı çıkan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Tevfik Göksu'nun açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını savundu.

Görüş almak için ulaştığımız İBB Sözcüsü Murat Ongun, İmamoğlu'nun akşam saatlerinde katıldığı Habertürk yayınındaki sözlerini hatırlattı:

Böyle bir şeye müsaade eder miyim, soruştururum. Buradan kimseye ekmek çıkmaz…

 

Ekrem İmamoğlu
Ekrem İmamoğlu / Fotoğraf: İBB

 

Borçlanma tartışması

Ekrem İmamoğlu ile Tevfik Göksu arasında süren tek tartışma "fişleme" iddiaları değil.

İki ismin belediye borçlanması konusundaki atışması da sürüyor.

Göksu: 2021 yılı sonunda İBB'nin toplam borç stoku 61 milyarın üzerinde olacak

Konuya ilişkin görüşlerine başvurduğumuz Göksu, şu ifadeleri kullandı:

Maalesef İBB hiçbir açıdan iyi yönetilemiyor. Hizmetlerde de bütçede de sınıfta kaldılar. 43 milyar borca ek olarak şu anda talep ettiği 10 milyar borç daha var. Bunun dışında 2021 yılı bütçesini gerçekleştirmesi için 8 milyar daha borçlanması gerekiyor. Kısacası 2021 yılı sonuna geldiğimizde İBB'nin toplam borç stoku 61 milyarın üzerinde olacak.

"Engellesek bu borçlanmayı yapabilir mi?"

İBB'nin mevcut borçlanmasına karşılık gelecek "ciddi" bir yatırımı olmadığını da savunan Tevfik Göksu, "2 yıldır İBB Başkanı'nı hangi programlarla hatırlıyoruz? 'Temel Atmama Töreni', 'Musluk Açma Töreni', 'Borçlanma Töreni'... Halbuki Sayın Başkan seçim öncesinde 'İstanbul nimet, nimet. İstanbul’un bütçesini yüzde 50 artırmak mümkün diyordu. Yüzde 50 artırmadan kasıt meğerse borçlanmayı artırmakmış" şeklinde konuştu.

Bu borçlanmaların hepsinin İBB Meclisi'nde çoğunluğu bulunan AK Parti meclis üyelerinin "evet" oyuyla gerçekleştiğini de aktaran Göksu, "İBB Başkanı her fırsatta, her yerde 'Beni engelliyorlar' diyor. Bu mu engelleme? Engellesek bu borçlanmayı yapabilir mi?" diye sordu.

"Döviz kurundaki artışa neden olanlar yüzünden bütçemize ek 8,2 milyar lira yük gelmiştir"

Göksu'nun borçlanmaya ilişkin iddialarına İBB Sözcüsü Murat Ongun cevap verdi.

Bu konuda daha önce Twitter üzerinden yaptığı paylaşımı hatırlatan Ongun, bunlara ek olarak Independent Türkçe'ye şu ifadeleri kullandı:

Döviz kurundaki artışa neden olanlar yüzünden bütçemize ek 8,2 milyar lira yük gelmiştir.

"İBB'nin kasasında 6 milyar lirası vardır, ayrıca önceki dönemden yansıyan 13 milyar lira borç da ödenmiştir"

İBB Sözcüsü Ongun, geçen hafta attığı tweette de "Haziran 2019'da göreve geldiğimizde kasasında sadece 6 milyon lirası olan İBB'nin kasasında bugün 6 milyar lirası vardır. Ayrıca önceki dönemden yansıyan 13 milyar lira borç da ödenmiştir. İBB güçlü finansal ve mali yapısıyla sizi kıskandırmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU