Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyasi hesaplarla "Ermeni soykırımı" yalanına arka çıkanlara karşı hakikati savunmaya devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Yüksek İstişare Kurulu yeni anayasa konusuna, darbe tartışmalarına ve "1915 Olayları" ile iddialara ilişkin görüş bildirdi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Çankaya Köşkü'nde basına kapalı yapılan ve 1 saat 20 dakika süren toplantı ile ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, toplantıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamaya göre, toplantıda kurul üyeleri, yeni anayasa konusu, darbe tartışamaları ve "1915 Olayları" ile ilgili dile getirilen iddiaları görüştü.

Kurul üyeleri, yeni bir anayasanın ülkenin bir ihtiyacı olduğu ve mümkün olan en geniş uzlaşı süreciyle hazırlanması gerektiği konusunda görüşlerini dile getirdi.

Son günlerdeki darbe tartışmalarını da değinen kurul üyeleri, "demokrasiyi hazmedemeyen anti-demokratik zihniyetin temsilcilerinin türlü sıfatlarla kendilerini hala gösterebildiğini" ifade etti.

"Soykırım' iftiralarını ortaya atanlara karşı hakikatleri savunmaya devam edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da toplantıda, Cumhuriyetin 100. yılını, darbe anayasasıyla değil, milletin kararıyla yeni ve sivil bir Anayasa ile karşılamak istediklerini ifade ederek, Türkiye'nin ihtiyaçlarına, milletin beklentilerine uygun yeni Anayasa yapımı için var güçleriyle çalışacaklarını vurguladı.

Milli iradeye sahip çıkarak, demokrasi karşıtı her türlü girişim ve söylemle kararlı şekilde mücadele edeceklerinin altını çizen Erdoğan, Türkiye'nin ilerleyişinin hiçbir şekilde durdurulamayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ermeni soykırımı" yalanına ve siyasi hesaplarla bu iftiraya arka çıkanlara karşı hakikatleri savunmaya devam edeceklerini söyledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU