Azerbaycan ordusu: Ermenistan askerleri sınırdaki muhafızlarımıza ve Rus güçlerine ateş açtı

Yapılan açıklamada Ermenistan'ın yaptığı eylemler provokasyon olarak nitelendirilirken, tekrarlanması halinde Azerbaycan ordusunun karşılık vereceği belirtildi

Fotoğraf: AA (arşiv)

Ermenistan askerleri, Azerbaycan sınırında görev yapan Azerbaycan ve Rus güçlerine ateş açtı.

Azerbaycan Devlet Sınır Hizmetleri Komutanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Zengezur eyaletine dün gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında, Ermeni askerlerinin sınırda "provokatif eylemler" gerçekleştirdiği kaydedildi.

Açıklamada, Ermeni güçlerinin, Azerbaycan sınır muhafızları ve Ermenistan tarafında görev yapan Rus sınır muhafızlarının mevzilerine ateş açtığı belirtildi.

Rus sınır muhafızlarının, ateş açan Ermeni askerlerin sarhoş olduğunu söyleyerek Azerbaycanlı askerlerden olaya tepki göstermemelerini istediği, Rus tarafının ricası üzerine Azerbaycan askerlerinin karşılık vermediği kaydedildi.

Ermeni askerlerin, olayın ardından Rus askerlerince bölgeden uzaklaştırıldıkları ifade edildi.

Aynı gün Gubadlı ilinin Şurnuh köyü yönünde yaklaşık 40 araçla sınıra gelen Ermenistanlı bir grubun, Azerbaycan aleyhine slogan attığı bildirildi.

Azerbaycan Devlet Sınır Hizmetleri Komutanlığı, bu tür provokasyonların tekrar meydana gelmesi durumunda en sert şekilde karşılık verileceği uyarısında bulundu.

Karabağ'da yaşanan çatışmalar

Azerbaycan ve Ermenistan arasında 27 Eylül 2020'de Karabağ bölgesinde çatışma başlamıştı.

Haftalarca süren çatışmalar sonrası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in arabuluculuğuyla iki ülke arasında anlaşma imzalanmış ve çatışamalar resmi olarak 10 Kasım'da sonra ermişti.

Anlaşma sonra Ermenistan, işgal altında tuttuğu Karabağ'daki bazı bölgelerden çekilmişti. Ateşkesin korunması için ayrıca bölgede Rus güçleri de görev yapıyor.

 

Independent Türkçe, AA


 

DAHA FAZLA HABER OKU