İtalya'da koruma altındaki ötücü kuşlarla ziyafet çeken devlet memurları yakalandı

Yaklaşık 65 kuş pişirildi

İtalya'da her yıl yaklaşık 5 milyon koruma altındaki kuş avlanıyor (Reuters)

İtalya'da Kovid-19 kısıtlamalarının ihlal edildiği gerekçesiyle yaklaşık 20 kişilik öğle yemeği etkinliğini basan polisler, bir katliamla karşılaştı.

Brescia şehri yakınlarındaki bir meclis binasında 16 Nisan'da düzenlenen yemekte bayağı kocabaş, bayağı çaprazgaga, bayağı ispinoz, dağ ispinozu, saka kuşu ve kara başlı iskete gibi koruma altındaki türlerin olduğu yaklaşık 65 ötücü kuşun pişirildiği tespit edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Etkinliğe katılan devlet memurlarına karşı yaban hayatını koruma ve avlanma yasalarını çiğnedikleri gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Bu kişiler Kovid-19 yasaklarına aykırı davranmakla da suçlanıyor.

Yerel meclisin başkanı Massimo Ottelli, yaşananların ardından "çok üzüldüğünü" ve görevlilere disiplin cezası verileceğini söyledi.

"Bir biyoçeşitlilik krizi var"

Bununla birlikte İtalya Ulusal Hayvanları Koruma Derneği şu açıklamayı yaptı:

Örnek olması gereken kişilerin yasaları çiğnemesi karşısında hayal kırıklığına uğradık ve öfkeliyiz.

Avlanma Karşıtları Birliği ise olayın "utanç verici" olduğunu ancak şaşırmadıklarını kaydetti. Brescila çevresinin "yasadışı avlanma konusunda İtalya'nın ve Avrupa'nın en kötü bölgelerinden biri" olduğunu bildirdi.

 

 

"Ziyafetin" yapıldığı yer, kuşların göç yolunun tam ortasında. Avcılar yüzyıllarca bu bölgede kuşları yakalamıştı.

Ancak hayvanları korumak için yapılan kanun değişiklikleriyle bölgede avlanmak büyük ölçüde yasadışı hale geldi. Ancak her yıl yüzbinlerce kişi, yasaları çiğnemek pahasına avlanmaya devam ediyor.

Hayvan hakları aktivistleri ötücü kuşların Avrupa genelinde tehlikede olduğuna dikkat çekti. İtalya Ulusal Hayvanları Koruma Derneği'nden Annamaria Procacci, "Bir biyoçeşitlilik krizi var. Ancak bazı insanlar bu kuşlarla ziyafet çekiyor" dedi.

Söz konusu kuşları "leziz" diye niteleyen bölgedeki görevlilerden Floriano Massardi ise bir geleneği korumak için hayvanları koruma kararının iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Cuma günkü yemekte yer almayan Massardi sözlerini şöyle sürdürdü:

Tavukların yenip kuşların yenmemesini anlamıyorum. Tavuklar da kuş.

 

Independent Türkçe, Telegraph, New York Times

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU