Pfizer ve Moderna, Johnson & Johnson'ın yardım talebini reddetti

Tek doz aşının üreticisi bulguların ardından rakiplerine ulaştı

Fauci, Johnson & Johnson aşısındaki duraklamanın aylar değil günler süreceğini söyledi (AP)

Az sayıda kadında nadir rastlanan bir yan etki olarak kan pıhtılaşmasının görülmesinin ardından ABD'li yetkililerin tek dozluk aşının durdurulması yönündeki tavsiyesi üzerine, Johnson & Johnson'ın Pfizer ve Moderna'ya ulaşarak kamusal destek istediği bildirildi.

The Wall Street Journal cuma günü Johnson & Johnson'ın (J&J) ABD'li yetkililerin tavsiyesinin ardından itibarından endişe duyarak Astra Zeneca dahil en büyük rakiplerine ulaştığını bildirdi.

WSJ'nin bu yardım talebinden haberdar olanlara dayanarak bildirdiğine göre, Moderna ve Pfizer, J&J'nin Kovid aşılarının genel faydalarını desteklemek için bir ittifak kurma yönündeki taleplerini reddetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İttifak hamlesi kandaki düşük trombosit sayısıyla ilişkilendirilen ve nadir görülen beyinde kan pıhtılaşmasına dair raporlara yönelik ortak araştırma ve kamuoyunu aşı güvenliği konusunda tek bir ağızdan bilgilendirme yönünde çağrılar içeriyordu.

Ne var ki Moderna ve Pfizer'dan yetkililer iki aşı da güvenli göründüğü ve nadir görülen yan etkilerle ilgili raporlarla ilişkilendirilmediği için bu talebi reddetti.

WSJ'ye göre Avrupa'da nadir kan pıhtılaşması raporlarından mustarip olan Astra Zeneca yetkilileri J&J ile aynı fikirde olan tek rakipti.

Çarşamba günü ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) J&J aşısından kaynaklanan 6 kan pıhtılaşması vakasıyla ilgili soruşturmaların devam ettiğini ve zamanla başka önerilerde bulunulacağını söyledi.

ABD'de toplamda uygulanan 7 milyondan fazla dozda, kan pıhtılaşması vakası görülen bir kadın hayatını kaybetti.

ABD başkanının baş tıbbi danışmanı Dr. Anthony Fauci, J&J aşısının duraklatılmasının "güvenlik" için olduğunu ve yakında "yola devam edileceğini" söyledi.

Dr Fauci şöyle konuştu:

CDC ve Gıda ve İlaç İdaresi güvenliği çok ciddiye alıyor. Umarım bu konuda çabucak sonuca varırlar ve yola devam ederler, inanıyorum ki böyle olacaktır.

CDC'ye göre ABD şu ana kadar 198 milyon 317 bin 40 doz Kovid aşısı uyguladı ve bu sayıyı ağırlıklı olarak Pfizer ve Moderna aşıları oluşturuyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU