Apple TV'ye kamera ekleneceği iddia edildi: Kullanıcıları izleyebilecek

Apple, kullanıcıları takip eden bir ekrana sahip HomePod'un sürümü üzerinde de çalışıyor

Apple TV, ilk olarak 2007'de satışa sunulmuştu (Unsplash) 

Apple, HomePod akıllı hoparlörünü Apple TV'yle birleştiren yeni bir ürün üzerinde çalışıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bloomberg'in, Apple'ın iç gelişmelerine aşina kişilere dayandırdığı haberinde, yakında piyasaya sürülecek cihazın video konferans için bir kamera ve akıllı ev cihazlarını kontrol etme özelliği bulunacağı bildirildi.

Ayrıca cihazda, Apple'ın mevcut ürünlerinde yer alan video ve ses yayınları, oyun oynatma ve Siri desteği gibi fonksiyonellikleri de bulunacak.

Apple'ın aynı zamanda iPad'i HomePod hoparlörüne bağlayacak başka bir ürün üzerinde de çalıştığı söyleniyor.

Echo Show 10 veya Google Nest Hub gibi benzer ürünler yakın zamanda Amazon ve Google tarafından da piyasaya sürüldü. Bloomberg'teki haberin yazarı Gurman, tıpkı Echo Show 10 gibi Apple'ın kamera aracılığıyla ekranın odadaki kullanıcıyı takip ettiği bir sistemi bile araştırdığını bildirdi.

Apple, 2020'de HomePod ve Apple TV ekiplerini bir araya getirerek iki cihazı çalıştıran yazılımları birleştirmişti. Bu, cihazlar arasında benzerliklerin artacağı anlamına gelebilir. Apple'ın bir sözcüsü konuya dair yorum yapmayı reddetti.

Strategy Analytics'in araştırmasına göre hem Google hem de Amazon'un sırasıyla Chromecast ve Fire TV cihazları, 2017'den beri Apple TV cihazlarını yenilemeyen Apple'dan daha büyük pazar payına sahip.

Fakat Netflix, Amazon Prime, BBC iPlayer ve diğer talep üzerine izlenebilen yayın sağlayıcılarına hazır erişim sunan lider akıllı TV üreticileri Samsung, Sony ve LG, kullanılan 1,14 milyar dijital yayın cihazının büyük kısmını yönetiyor.

Bir açıklamaya göre Apple, "çalışmalarını HomePod mini üzerinde yoğunlaştırmaya" başlayabilmek için premium HomePod cihazının da üretimini durdurdu. Daha ucuz Amazon Echo ya da Google Home cihazlarının aksine Apple'ın HomePod'u premium bir fiyattan satışa başlamıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU