Emin Çölaşan: Sağlık Bakanı sınıfta kaldı

“Alınan kararları salı akşamı yine Recep Bey kendisi açıkladı… Ve bir kez daha görüldü ki Sağlık Bakanı bütün etkisini yitirmiş”

Fotoğraf: AA

Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında alınan önlemlerde herhangi bir ağırlığının olmadığını ifade etti.

Çölaşan, bugünkü “Sağlık Bakanı sınıfa kaldı” başlıklı köşe yazısında Koca’ya bir dizi eleştiri getirdi.

Çölaşan’ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

Sevgili okurlarım, bu memleketi yönetenler ekonomi dahil, sağlık hizmetleri dahil her konuda sınıfta kaldı. Geçtiğimiz pazartesi akşamı televizyon başına geçtik, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yapacağı ‘önemli (!)' açıklamaları bekliyoruz. O gün kendisinin başkanlığında Bilim Kurulu da toplandığına göre, demek ki alınacak önlemler başta olmak üzere bazı şeyler söyleyecek. Başladı konuşmaya… Daha ilk birkaç cümlesinden anlaşıldı ki hiçbir şey söylemeyecektir! Topu hemen Recep Bey'e attı.Ertesi gün (Salı günü) kabine toplantısı yapılacakmış, alınacak yeni önlemleri Recep Bey kendisi açıklayacakmış. Eee, Sağlık Bakanı nerede, Bilim Kurulu nerede? Onların söyleyeceği bir şey yok mu?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bilim Kurulu'na da eleştiriler getiren Sözcü yazarı, şu ifadeleri kullandı:

Hele bu iktidar tarafından oluşturulan Bilim Kurulu'nda görevli hocalar dillerini mi yuttular? Ağırlık koyamıyorlar, topluma yön veremiyorlar, medyada (bazen de birbiriyle çelişen sözleriyle) bireysel olarak yer almayı yeğliyorlar. Ve alınan kararları salı akşamı yine Recep Bey kendisi açıkladı… Ve bir kez daha görüldü ki Sağlık Bakanı bütün etkisini yitirmiş. Bilim Kurulu gibi onun da hiçbir ağırlığı yok. Bir salgınla boğuşuyoruz ama kararları tek başına Recep Bey veriyor. O ne derse o! Ortada bilimsellik falan yok. Sadece iktidarın oy hesabı var. Şu kararları alırsak şu kadar oy gelir, bu kararları alırsak bu kadar oy gider! Mağdur olan esnafı ve öteki kesimleri hiç aklına bile getirmeden, önlemleri önündeki yazılı metinden okuyor.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU