103 gündür kesintisiz yayın yapan Twitch kullanıcısı: "10 milyon dolara 10 yıl devam ederim"

Yayından görüntüleri takipçilerine 3 boyutlu çerçeveler olarak verecek

Tim Inzana, Twitch çıkmadan önce de YouTube ve Instagram gibi mecralar üzerinden canlı yayın imkanlarıyla ilgilendiğini söyledi (Twitch.tv/stumblrtv)

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Los Angeles şehrinde yaşayan bir sosyal medya kullanıcısı, online yayın platformu Twitch'te 103 gündür canlı yayın yapıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Odasından dışarı çıkmadan Twitch'teki stumblrTV adlı kanalından 7/24 canlı yayına devam eden Tim Inzana, internet üzerinden sıradışı bir teklifte bulundu.

Akrilik ya da alüminyum gibi malzemeleri farklı katmanlar şeklinde lazerle kesip perspektif oluşturarak 3 boyutlu sanat eserleri yaratan 34 yaşındaki sanatçı, bu sefer kendi canlı yayınını sanat eseri olarak satmayı amaçlıyor.

TikTok üzerinden yaptığı paylaşımında sanatçı, canlı yayın görüntülerinden oluşan çerçeveleri aynı teknolojiyle 3 boyutlu olarak hazırlayacağını söyledi.

Inzana paylaşımında farklı teklifler sundu.

Buna göre 5 milyon dolara 5 yıl boyunca odasından çıkmadan 7/24 canlı yayın yapacağını söyleyen sanatçı, bu yayınların görüntülerinden oluşan 20 adet çerçeveyi kullanıcılara vereceğini belirtti.

10 milyon dolara da 10 yıl boyunca odasından çıkmadan canlı yayın yapacağını belirten Inzana, bunun yalnızca bir kişiye özel bir seçenek olduğunu ifade etti.

Öte yandan Inzana bir alternatif daha sundu. Sanatçı, Twitch üzerinden 7 bin aboneye ulaşırsa 5 ve 10 yıllık teklifleri geri çekerek halihazırdaki canlı yayınını 5 yıl boyunca devam ettireceğini belirtti. Burada tek koşul abone sayısının 7 binin altına düşmemesi. Inzana'nın kanalına üyelik ücreti aylık 4,99 dolardan başlıyor.

"Sanat eserini yaratışım sanat eseri olacak" diyen Inzana, canlı yayın deneyiminin "boş bir mekanın renklere büründüğünü izlemek gibi olacağını" ekledi.

Teklifler ne olursa olsun şu anki yayınını yıl sonuna dek sürdüreceğini belirten sanatçı, bunun ne kadar ciddi olduğunu göstereceğini söyledi.



Independent Türkçe, Insider, LAD Bible

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU