Akşener’den Erdoğan’a aşı tepkisi: Utanmıyor musun?

"Esnafımızı, çalışanlarımızı koruyacak önlemleri alın, ülkemizi 3 haftalık bir kapatma ile rahatlatın diyoruz. Sen hala kafana göre takılıyorsun"

Fotoğraf:  İYİ Parti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını yönetemediğini gerekçe göstererek tepki gösterdi. İYİ Parti lideri, “Milyonlarca insan işinden oldu mutlu musun? Milletimiz aşı beklerken Libya'ya aşı göndermekten utanmıyor musun? Yazıklar olsun” dedi.

Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada salgının başından beri iktidarı sürekli uyardıklarını hatırlatarak “Bilim insanlarına kulak verin, milletimizin canı yanmasın dedik. Üç hafta tam kapanma için gecikmeyin dedik. Aşı tedariğini ciddiye alıp, getirin dedik. Dar gelirli vatandaşlarımızı, öğretmenlerimizi öncelikli olarak aşılayın dedik. Sağlık ordumuz yoruldu, yüklerini hafifletin dedik. Esnek mesai uygulamasına acilen dönün dedik. Ekonomik destek paketleri önerdik. Kaynaklarını gösterdik. Bir kulaklarından girdi, birinden çıktı. Onlar lebaleb kongreler yapıp, virüse davetiye çağırdılar” dedi.

Türkiye’nin dünyada en çok vaka görülen birinci ülke olduğuna dikkati çeken İYİ Parti lideri, şunları söyledi:

Biz bu tabloyu hak etmedik. Sağlık ordumuzun uyarısını dinlemeyenler, Türkiye'yi maalesef bu tablo ile baş başa bıraktı. Büyük bir beceriksizliğin sonucudur.

“Böyle devlet yönetilmez”

Bilim Kurulu'na sizi susturuyorlarsa istifa edin demiştim. Pazartesi yine toplanıldı. Bilim Kurulu'nun çözümü bir tavsiye muamelesi gördü. 24 saat daha heba edildi. Sayın Erdoğan inceleyip, karar verecekmiş. Hangi bilgi, birikimle belli değil... Sen doktor musun? Sen enfeksiyon uzmanı mısın? Böyle devlet yönetilmez.

“Yazıklar olsun”

Esnafımızı, çalışanlarımızı koruyacak önlemleri alın, ülkemizi 3 haftalık bir kapatma ile rahatlatın diyoruz. Sen hala kafana göre takılıyorsun. Ülkeler uçuşlarını birer birer Türkiye'ye kapatıyor. Milyonlarca insan işinden oldu mutlu musun? Milletimiz aşı beklerken Libya'ya aşı göndermekten utanmıyor musun? Yazıklar olsun. Türk Tabipler Birliği çıktı en yüksek zirvedeyiz dedi onu da mı duymadınız? 

“İşte Erdoğan’ın Türkiye düşürdüğü durum”

Akşener, AK Partili Yeşilyurt Belediyesi’nin Almanya’ya bir program için götürdüğü onlarca kişinin ülkeye geri dönmemiş olmasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

Öyle korkuyorlar ki artık  AK Partili belediye çalışanları bile bize duyduğu derin kıskançlıkla tanıdığımız Almanya'ya iltica ediyor. Malatya Yeşilyurt Belediyesi'nin AKP'li başkanının 42 kişilik grubu Almanya'ya eğitim için yollamış. 2 kişi hariç 40 kişi giden o gidiş. Birkaç belediyede daha aynı şey olduğu söyleniyor. Sayın Erdoğan'ın yönettiği Türkiye'den ardına bakmadan kaçıyor. Zamanında Sovyetler'den kaçan devlet görevlileri gibi. Filmlerini izlerdik hatırlıyor musunuz? Herhalde Türkiye'de de bu kaçışların filmleri daha sonra yapılacaktır. İşte Erdoğan'ın Türkiye'yi düşürdüğü durum. Güler misin ağlar mısın!"

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU