CHP'nin Meclis'e verdiği "128 milyar dolar nerede?" önergesi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi

CHP Grup başkanvekillerinin verdiği önergede, söz konusu tutarın hangi yöntemlerle kime satıldığı, döviz rezervlerinin tüketilmesinin yol açtığı sorunlar ve sorumluların belirlenmesi için genel görüşme yapılması istendi

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Merkez Bankası'nın kayıp olduğu iddia edilen 128 milyar dolarlık rezervi hakkında TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi için verdiği önerge reddedildi.

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç, Merkez Bankası’ndaki 128 milyar doların hangi yöntemlerle kime satıldığı, döviz rezervlerinin tüketilmesinin yol açtığı sorunlar ve sorumluların belirlenmesi ile “128 milyar dolar nerede?” afişlerinin yasaklanması konularının değerlendirilmesi için genel görüşme önergesi verdi.

CHP'nin '128 milyar dolar nerede?' önergesi AK Parti ve MHP oyları ile reddedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kayıp rezerv tartışmaları

İktidar ve muhalefet partileri arasındaki, Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak döneminde kaybolduğu savunulan Merkez Bankası'nın 128 milyar dolarlık rezervine ilişkin tartışmalar devam ediyor.

Muhalefet, söz konusu iddiaların araştırılmasını talep ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında eriyen ya da kaybolan bir rezervin olmadığını, Merkez Bankası rezervlerinin olduğu gibi durduğunu savunmuştu.

Son olarak, CHP'nin "128 milyar dolar nerede?" yazılı afişleri "kayıp rezerv" tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde, CHP ilçe başkanlığının billboardlara astırdığı "128 milyar dolar nerede" afişleri, Mudanya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın el konulması talimatı üzerine, güvenlik güçleri tarafından kaldırıldı.

Afişler hakkında Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatılmasının ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 81 il teşkilatına afişlerin yeniden asılması için talimat verildiği iddia edildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU