Bakan Gül, kendisini muayene etmeyen doktorla tartıştığı ileri sürülen savcı hakkında HSK'ya inceleme izni verdi

Savcı Bülbül'ü muayene etmediği öne sürülen Doktor Günel, savcının kendisine "Seninle uğraşırım" dediğini daha sonra ise karakola ifade için çağrıldığını söyledi

Fotoğraf: Twitter

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hakimler ve Savcılar Kuruluna (HSK) Osmaniye'de kendisini muayene etmeyen doktorla tartıştığı ileri sürülen Cumhuriyet savcısı Mehmet Bülbül hakkında inceleme izni verdi.

AA'nın ediğindiği bilgiye göre; Bakan Gül'ün HSK Başkanı sıfatıyla, olayın tüm yönleriyle araştırılması için verdiği inceleme izni kapsamında HSK Birinci Dairesince savcı Mehmet Bülbül hakkında inceleme başlatıldı ve müfettiş görevlendirildi.

Olayın detaylı olarak araştırılacağı incelemeyle savcının kusurunun olup olmadığı ele alınacak, müfettiş raporunun ardından Mehmet Bülbül hakkında karar verilecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Osmaniye Devlet Hastanesine ortopedi servisine muayene olmak için giden Osmaniye Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bülbül, iddiaya göre ortopedi doktoru Kemal Gökhan Günel'e sırası ve randevusu olmadan odasına girdi.

Günel'in muayene etmeyi reddetmesi üzerine yaşanan tartışma sonrası, doktor Günel karakolda ifadeye çağrıldı.

Meslektaşlarıyla birlikte karakolda ifadeye giden Günel, serbest bırakıldı.

Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı, yaşananlara ilişkin yaptığı açıklamada, "Aksi yöndeki iddialar gerçeği yansıtmıyor" denildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU