Mehmet Öz, ABD'nin popüler yarışma programında bir yarışmacıyla dalga geçmekle suçlanıyor

Öz'ün programda sunucu olarak yer alacağının duyurulması daha önce tepki toplamıştı

Öz'ün programın sunucularından biri olacağının duyurulması büyük tepki çekmişti (YouTube/ Jeopardy!)

ABD'li ünlü sunucu Alex Trebek'in ölümünün ardından Jeopardy! programına konuk sunucu olarak katılan Mehmet Öz, programda bir yarışmacıyla dalga geçmekle suçlanıyor. 

Trebek'in kasımda ölümünün ardından Jeopardy! programının bir dizi konuk sunucuyla ekranlara geleceği açıklanmıştı. Programı sunacak isimler arasında Öz'ün yanı sıra Katie Couric, Mayim Bialik ve Aaron Rodgers'ın da olduğu belirtilmişti. Ünlü program Türkiye'de Riziko! ismiyle uyarlanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öz'ün söz konunu isimler arasında yer alması daha önce programın izleyicilerini ve yarışmacılarını kızdırmıştı. "The Dr. Oz Show" programıyla tanınan 60 yaşındaki Mehmet Öz daha önce izleyicilerine tartışmalı tıbbi ilaçlar sattığı gerekçesiyle incelemeye alınmıştı ve televizyon programcısı şüpheli kilo verme ürünlerinin reklamını yaptığı için tepki çekmişti. Öte yandan bir grup doktor 2015'te Columbia Üniversitesi'ne mektup göndererek Öz'ün fakülteden çıkarılmasını talep etmişti.

The New York Post'un haberine göre son programın kazananı Emily Seaman, Öz'ün kendisini şaka malzemesi yaptığını ve arkasından kendisiyle alay ettiğini öne sürdü. Seaman, The Ringer'a verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı:

Gerçekten tuhaftı. Jeopardy'den hoşlandığını sanmıyorum! Yapımcılardan biriyle birlikte bununla dalga geçtiğini duydum. 'Bunu anlamadıklarına inanamıyorum' demişti. Ben de, 'Peki dostum, senin ne yaptığını görelim' demiştim. 

Seaman olayın bir başlıkta oyunu domine ederken bir soruyu kaçırmasının ardından yaşandığını belirtti. Seaman ayrıca Öz'ün "Antidisestablishmentarianism" isimli kategori başlığını telaffuz etmekte zorlandığını söyledi. Yarışmacı,Öz'ün kelimeyi söyleyememesi nedeniyle o kısmı "7 veya 8 kez" yeniden kaydetmek zorunda kaldığını aktardı.

 

Independent Türkçe, The New York Post, The Ringer

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU