Barlas: Dünyanın en kolay ve sorumsuz uğraşı, Türkiye’de muhalif siyasetçi olmak mıdır?

“Türkiye'de muhalefet partilerini ve özellikle anamuhalefet CHP'yi izliyorsanız, siyaset mesleğinin çok kolay ve basit bir uğraş olduğunu zannedersiniz”

Fotoğraf: YouTube 

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, “Dünyanın en kolay ve sorumsuz uğraşı, Türkiye’de muhalif siyasetçi olmak mıdır?” başlıklı bir köşe yazısı kaleme aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Türkiye'de muhalefet partilerini ve özellikle anamuhalefet CHP'yi izliyorsanız, siyaset mesleğinin çok kolay ve basit bir uğraş olduğunu zannedersiniz” iddiasını dile getiren Barlas, muhalefete dair özetle şu görüşlerini dile getirdi:

Onlar için tek uğraş Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saldırmaktır. Özellikle CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve CHP sözcüleri, yalan yanlış demeden Cumhurbaşkanı'na saldırıyorlar. Bu sırada dünya dengelerinin değiştiği ve yeni Soğuk Savaş dönemine girilmesi ihtimali, onlar için yoktur.

Birilerinin muhtıracılığı canlandırma girişimi ya da HDP'nin Millet İttifakı'na neleri kattığı ise onları adeta hiç ilgilendirmiyor. Türkiye'nin başarılarından kederlenmekten ve akılcı girişimleri engellemekten başka emelleri yok... Ne dersiniz.. Demokratik siyasette muhalefet partisi olmak bu mudur?

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU