Çin'in Ankara Büyükelçiliği'nin olduğu caddeye "Türksoy" adı verilmesi için belediye meclisine teklif sunuldu

Meclis toplantısında verilen önergede, söz konusu yol güzergahının tamamının veya bir kısmının değiştirilmesi teklif edildi

Fotoğraf: Twitter

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi toplantısında, Çin Büyükelçiliği'nin bulunduğu caddenin isminin "Türksoy" olarak değiştirilmesi için önerge verildi.

Milli Gazete'de yer alan habere göre; bugün gerçekleşen toplantıda, belediye meclisine sunulan önergede Çin Büyükelçiliği’nin bulunduğu Ferit Recai ERTUĞRUL Caddesi’nin ismini değiştirme teklifi sunuldu.

Önergede, "Çankaya İlçesi Oran Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 'Ferit Recai ERTUĞRUL Caddesi' isimli yol güzergahının tamamının veya TÜRKSOY kurum binasının olduğu kısmın "TÜRKSOY CADDESİ" olarak değiştirilmesi" ibaresine yer verildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Elçilik önünde kayıp-kaçak kazısı başlatılmıştı

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği, 1990'da Doğu Türkistan'ın Barın bölgesinde yaşananları anmak için yaptıkları sosyal medya paylaşımları nedeniyle İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı MansurYavaş'ı etiketleyerek bir paylaşım yapmıştı.

Paylaşımda "Çin tarafı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır" ifadesi kullanılmıştı.

Bu gelişmelerin ardından Dışişleri Bakanlığı harekete geçmiş ve Çin'in Ankara Büyükelçisi, Bakanlığı'na çağrılmıştı.

Daha sonra, Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresİ (ASKİ) ekipleri, “kayıp kaçak” arama çalışmaları kapsamında Çin Büyükelçiliği önünde kazı çalışması başlatmıştı.

Bu durum, Çin'in büyükelçiliğinin sözlerine, ABB'nin bir misillemesi olarak yorumlanmıştı.

 

Independent Türkçe, Milli Gazete
 

DAHA FAZLA HABER OKU