Teksas'ta tek başına bulunan 10 yaşındaki göçmen çocuğun başına gelmeyen kalmadı

İstenen fidyenin yarısının ödenmesinin ardından Wilton serbest bırakıldı ama annesi hâlâ kaçakçıların elinde

ABD-Meksika sınırında göçmen krizi giderek büyürken, Teksas'ta ücra bir alanda tek başına bulunan 10 yaşındaki göçmen çocuğun annesiyle birlikte insan kaçakçıları tarafından kaçırıldığı ortaya çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çölde saatlerce yürüdükten sonra gördüğü ABD'li sınır görevlilerinden ağlayarak yardım isteyen çocuğun görüntüleri, geçen hafta basına yansımıştı. Viral olan video, Meksika sınırından ABD'ye giren refakatiz göçmen çocukların dramını gözler önüne sermişti.

Akrabalarının ifadesine göre, Nikaragualu Wilton Obregon, 30 yaşındaki annesi Meylin'le beraber geçen ay sığınma talep etmek için Teksas sınırından geçti ancak pandemi döneminde uygulanan göç prosedürleri kapsamında Meksika'ya sınır dışı edildi.

Annesi hâlâ kaçakçıların elinde

Annenin Miami'de yaşayan erkek kardeşi Misael Obregon'un ifadesine göre, Wilton ve annesi sınır dışı edildikleri Meksika'da kaçırıldı. Obregon, kaçakçıların kendisini arayarak 10 bin dolar (81 bin 700 TL) fidye istediğini söyledi ve "Parayı vermezsem onlara zarar vereceklerini söylediler. Her şeyi yapabilecek türden insanlar" dedi.

Obregon, bulabildiği 5 bin doları gönderdiğini ve Wilton'un serbest kaldığını, ancak annesinin hâlâ kaçakçıların elinde olduğunu kaydetti.

Kaçakçıların Wilton'u sınırı geçtikten sonra ücra alanda yalnız bırakarak terk ettiği belirtildi.

Nikaragua hükümeti, geçen hafta çocuk ve annesinin bulunması için Interpol'e çağrı yaptıklarını ve ABD'li yetkililerle temasa geçtiklerini duyurmuştu. Çocuğun babası da, Meylin ve Wilton'un "tehlikede" oldukları için ABD'ye geçmeyi planladıklarını söylemişti.

Anne-oğulun, Nikaragua'daki şiddet olaylarından kaçmak için ABD'ye gitmek istedikleri belirtiliyor.

Selefi Donald Trump'ın göçmen karşıtı politikalarını değiştirme sözü veren ABD Başkanı Joe Biden'ın göreve gelmesinin ardından sınıra akın eden göçmenlerin sayısı son yılların en yüksek seviyesine ulaştı.

ABD Gümrük ve Sınır Muhafaza Birimi'ne göre, geçen ay sınırı kaçak yollarla geçenlerin yaklaşık üçte biri Meksika'ya sınır dışı edildi. Sınır dışı edilen göçmenlerin büyük bölümünün Meksika'da insan kaçakçıları tarafından kaçırıldığı tahmin ediliyor.


Independent Türkçe, The Washington Post

DAHA FAZLA HABER OKU