Babacan’dan 140journos’un videosuna: Buraya yorumları okumaya gelmiştim ama…

"Eğer o bir kişi hazırladığımız tasarıyı engellemeseydi, emin olun pandemiyle mücadele edilen bu dönemde ülkemizin eli çok daha güçlü olacaktı"

Fotoğraf: AA

Belgesel video, görsel hikaye ve araştırma videoları üreten medya yayıncısı 140journos’un ekonomiyle ilgili hazırladığı belgesele DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’dan yorum geldi.

140journos’un Türkiye ekonomisinin 2001’den beri yaşadığı gelişmelerin anlatıldığı “tarih tekerrür” başlıklı belgeselde ekonomistler Hakan Kara, Uğur Emek, Nesrin Nas ve Emre Alkin; CHP sözcüsü ve eski Hazine Müsteşarı Faik Öztrak, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve eski Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakcı, yatırımcı Timothy Ash ve gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı’nın yorumları yer alıyor.

Belgesel, iki günde 1 milyon kişi tarafından izlendi, yaklaşık 10 bin kullanıcı da videonun altına yorum yazdı. Karamsar yorumlar sosyal medyada da gündem oldu:

Serbestiyet’in aktardığına göre videonun altına yorum yazan tanıdık isimlerden birisi de Babacan oldu.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan. “Buraya yorumları okumaya gelmiştim ama yazmadan duramadım” diyen Babacan’ın sık sık görüntülerde göründüğü belgeselin altına yazdığı yorum şöyle:

Maalesef ekonomik şartlar toplumumuzun, özellikle de gençlerin çoğunu ümitsizliğe sevk ediyor. Yaşadığınız zorlukları anlıyorum, ancak sizlerden umutsuz olmamanızı rica ediyorum. Ülkemiz ilk ekonomik krizini yaşamıyor. Daha önceki büyük krizlerden çıkmayı nasıl başardıysak, yine başarırız. 2001-2002 ekonomik krizini ekibimizle beraber çözdük. 2008-2009 küresel krizini en az etkiyle atlatarak ülkemizin tarihi rekorlar kırdığı dönemde de ekonomi yönetiminin başındaydık. İnanın, üstümüze çöken bu kara bulutların hepsi kolayca dağılır. Bu krizin de üstesinden gelinir. 11:18’de partimizin Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakcı’nın ifade ettiği gibi, Mali Kural Kanunu Tasarısı’nın çok önemli bir dönüm noktası olduğunu düşünüyorum. Eğer o bir kişi hazırladığımız tasarıyı engellemeseydi, emin olun pandemiyle mücadele edilen bu dönemde ülkemizin eli çok daha güçlü olacaktı. Her şeye rağmen, Türkiye’yi yüksek refah seviyesine ulaştırmak için çalışacağız. Ekonomik sorunları, liyakat sahibi kadrolarla çözeceğiz. Türkiye’yi hak ettiği güzel günlere kavuşturacağımıza yürekten inanıyorum.

 

Independent Türkçe, Serbestiyet

DAHA FAZLA HABER OKU