AK Parti'li Ahmet Hamdi Çamlı: Laiklik masaya yatırılması gereken mühim bir anayasal problemdir

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, "Laiklik ihdası" notuyla sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı

AK Parti Milletvekili Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, laiklik ilkesinin yendien tartışmaya açılması gerektiğini savundu / Fotoğraf: AA

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, 10 Nisan 1928 günü Anayasa’dan çıkarılan “Devletin dini, İslam dinidir” maddesine göndermede bulunarak, "Laiklik anlayışı yönetici aklın inisiyatifine terk edilemez. Hiçbir ön kabul olmaksızın masaya yatırılması, gözden geçirilmesi gereken, mühim anayasal bir madde ve problemdir" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çamlı açıklamasında, "Din ve vicdan hürriyeti kostümü ile takdim edilmiş fakat İslâm’ı red, gavurluğu cebr edici, inanca zulüm aracı olarak uygulanışlarına da gani bir şekilde şahit olduğumuz, kılık kıyafete hatta kıla tüye bile burnunu sokucu hale bürünebilen ‘Laiklik’ anlayışı yönetici aklın inisiyatifine terk edilemez" ifadelerini kullandı.

 

AK Parti'li Çamlı, açıklamasında şunları söyledi: "Hiçbir ön kabul olmaksızın masaya yatırılması, gözden geçirilmesi gereken, mühim anayasal bir madde ve problemdir. Eşine benzer bir uygulamasına rastlanılmayan uygulamasıyla Türkiye tarihi gayet açık ve ortadadır…"

Yusuf Kaplan'dan destek

Çamlı'nın laiklikle ilgili paylaşımı üzerinde sosyal medyada tartışma başladı. Bazı kullanıcılar AK Parti'li Çamlı'ya tepki gösterirken Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan'dan ise destek geldi.

Kaplan, sosyal medtya hesabından yaptığı paylaşımda, "Laiklik, dokunulmaz kutsal inek midir? Laikliği kutsamak, insan aklına, zekâsına hakarettir! Dünyanın hiçbir yerinde laikliğin bu kadar kutsandığı ikinci bir ülke yok! Ne kadar hastalıklı, celladına âşık, epistemik köle var bu ülkede öyle" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU