Ünlü senarist, isminin Justice League: Adalet Birliği'nden çıkarılmasını istemiş

"Filme dair hiçbir şey söylemedim ama benim yaptığım işi yansıtmıyor"

Hayranların ısrarlı talebi üstüne Zack Snyder yeniden kamera karşısına geçerek filmini tamamlamıştı (Warner Bros)

Justice League: Adalet Birliği (Justice League) filminin senaristi Chris Terrio, yapımın "tahrip edilmesinin" ardından isminin çıkarılmasını istemiş. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

NME'nin haberine göre Terrio, ilk başta Zack Snyder'ın yönetiminde olan 2017 yapımı filmin başka bir ekibe teslim edilmesinden bu yana ilk kez konuştu. Snyder ayrıldığında film Joss Whedon'a teslim edilmişti. 

Terrio verdiği yeni röportajda o dönem Whedon dizginleri eline aldığında ne kadar "büyük çapta bir parçalama" yapılacağına dair "hiçbir fikri" olmadığını söyledi. Senarist, Whedon'ı özel olarak suçlamadığını belirtti ve stüdyo yöneticilerinden ve "ne yönetmen ne de film dostu kişilerden" bahsetti. 

Filmi ilk izlediğinde hissettiklerine dair sorulan soruya Terrio şu ifadelerle yanıt verdi:

O sırada Los Angeles'taydım ve Star Wars: SkyWalker'ın Yükselişi (Star Wars: The Rise of Skywalker) üstünde çalışıyordum. Şehrin batı yakasındaydım ve J.J. Abrams'la çalışıyorduk. Stüdyoya gittim ve vizyona girmesinden birkaç hafta önce filmi izledim. Hemen avukatımı aradım ve 'İsmimi filmden çıkarmak istiyorum' dedim. Avukatım daha sonra Warner Bros.'u aradı ve bunu yapmak istediğimi söyledi.

Terrio daha sonra ismini yapımdan çıkarmaktan vazgeçtiğini belirterek şunları ekledi:

Çenemi kapadım ve hiçbir şey söylemedim. O günden bu yana Adalet Birliği'ne dair hiçbir şey söylemedim ama film benim yaptığım işi yansıtmıyor.

Senarist ayrıca bunun kendisini depresyona soktuğunu da belirtti:

Film bizden alınıp yeniden yazıldığında depresyona girdim. Ama depresyona girme hakkım bile yoktu çünkü Zack ve Debbie bir aile trajedisiyle uğraşıyordu.

O dönem Snyder'ın kızı Autumn 20 yaşındayken intihar etmişti. Ünlü yönetmenin kızının intiharının ardından bunalıma girdiği aktarılmıştı

 

Independent Türkçe, NME, Webtekno

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU