Davutoğlu’ndan Bilim Kurulu üyelerine: Uyarılarınız dinlenmiyorsa orada bulunmayı reddedin

İktidara salgın için tam bir kapanma çağrısı yapan Ahmet Davutoğlu, Bilim Kurulu üyelerine de seslendi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Nizip İlçe Teşkilatı'nda konuştu. Hükümetin salgınla mücadele konusunda başarısız olduğunu öne süren Davutoğlu, en az iki haftalık tam kapanma çağrısı yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Nizip ilçe başkanlığı binasını hizmete açtı.

Cuma namazını Hatice Kübra Camisi'nde kılan Davutoğlu, namaz sonrasında camiden çıkan vatandaşlarla sohbet etti.

“Hiçbir baskı bizi asla sindiremeyecek”

Davutoğlu konuşmasında "Siyasi partiler fikirler ve insan üslubuyla harekete geçer. Yola çıktığımızda ülkemiz her yere karabasan gibi çökmüş bir baskı altındaydı. Çok zor şartlarda örgütlendik. Çok zor şartlarda baskı ortamını aşarak ülkeye korku ikliminin ortadan kalktığı yeni bir iklim sunmaya çalıştık” dedi.

Genel Başkan Yardımcılarının saldırıya uğradığını hatırlatan Davutoğlu,  “Az önce bir ilçe merkezimizin de saldırıya uğradığı haberi geldi. Asla provokasyona gelmeyeceğiz. Biz nezaketi şiar edinmek üzere yola çıktık, biz şiddete karşı muhabbeti ortaya koymak için yola çıktık. Hiç kimse konuşmazken biz konuştuk ve işte söylüyorum hiçbir baskı bizi asla durduramayacak, susturamayacak, sindiremeyecek” diye konuştu.

Bilim Kurulu’na çağrı

Dün toplanması gereken Bilim Kurulu toplantısının ertelenmesine dikkat çeken Ahmet Davutoğlu, “Türkiye bütün olumsuzluklarda birinci sırada yer alıyor. Vakalar 55 bine dayanınca bir cevap verme telaşına girdiler. Nisan ayında milli aşıyı geliştirip herkesi aşılayacağız. Dediler ki; 2021'in ilk yarısında bütün ülkeyi aşılayacağız. Şu anda iki aşıyı da olmuş 7,5 milyon vatandaşımız var. Yani yüzde 9. Bilim Kurulu toplantısının ertelenmesinin maksadı açıktır. Muhtemel ki ramazanın ilk haftasında mutlak kapanma kararı alınabilir. Kapanma kararı zaruridir artık” dedi.

Cumhurbaşkanı ve Sağlık Bakanı’nın salgınla mücadeleyi siyaset üstü tuttuklarını söylemelerine rağmen bunun gerçeği yansıtmadığını ifade eden Davutoğlu, “Eğer öyle olmuş olsaydı lebaleb kongrelere göz yumulmazdı” diye konuştu.

Bilim Kurulu üyelerine de bir bilim adamı olarak seslenmek istediğini söyleyen Gelecek Partisi lideri, “Eğer uyarılarınız dinlenmiyorsa orada bulunmayı reddedin. Çünkü siz de vebal altına giriyorsunuz” dedi.

İktidara da seslenen Davutoğlu, “55 bin günlük vakaya dayanmışa tam bir kapanma kararı artık zaruridir. Ancak böyle bir karar alırlarsa esnafımızın bütün kira, elektrik, doğalgaz ve su harcamaları devlet tarafından ödenmelidir” dedi.

"Sakın 'kaynak yok' demeyin"

Davutoğlu, çiftçilere de gübre, mazot ve yem yardımlarının karşılıksız yapılması çağrısında bulundu.

Kaynak sorununun bahane edilmemesin söyleyen Davutoğlu, “Yeri geldiğinde 3-5 müteahhit için kaynak bulunduğunu biliyoruz. Sakın kaynak yok demeyin. O zaman da millet rezervleri eritip tüketen ve ortadan kaybolan Hazine ve Maliye Bakanı nerede diye sorar size vatandaşlar” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da geçtiğimiz günlerde Bilim Kurulu ülkelerine "istifa edin" çağrısında bulunmuş ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İletişim Başkanı Fahretin Altun CHP liderine tepki göstermişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU