Bakan Koca: Bilim Kurulu siyasi rant malzemesi değildir; saygılı olun

Koca, CHP liderinin açıklamalarına yanıt verdi

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgının başından beri virüsle mücadeleyi siyasetten ayırdıklarını ifade ederek, “Bilim Kurulumuzun salgın boyunca verdiği emeği görmezden gelerek saldırgan bir üslupla bilim insanlarımıza hakaret edilmesini asla kabul etmeyiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yanıt veren Koca, “Bilim Kurulu siyasi rant malzemesi değildir. Saygılı olun” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kuruluna değinmiş ve şöyle konuşmuştu:

Allah aşkına kendinize Bilim Kurulu demeyin. Bilime ayıptır. Ne dedikleri belli değil. Oturmuşlar koltuğa. Memlekette, 4 Nisan itibarıyla vaka sayısında Amerika Birleşik Devletleri'ni geçtik. Dün 193 kişi hayatını kaybetti. Bu ülke nasıl yönetiliyor? Bilim Kurulu var, tamamen hikaye. Orada oturanların hiçbirinin bilimle ilgisi yok. Siyasi iktidar, senin koyduğun kurallara uymazsa izzetüikbal ile çekileceksin oradan. 'Ben bilim insanıyım, siyasetçi değilim. Ben onurumu ezdirmem.' diyeceksin. Ama tam tersi oluyor. Oturmuşlar oraya, Bilim Kurulu ayrı havadan, Sağlık Bakanı ayrı telden çalıyor. Saray ise zaten 'Kaç kişi ölürse ölsün, yeter ki benim koltuğum sağlam olsun.' diyor. Bu mudur devleti adaletle yönetmek? Bu mudur vatandaşının can ve mal güvenliğini, sağlığını korumak? Kontrolü tamamen kaybetmişler ve devleti yönetemiyorlar. Tek düşündükleri koltukları.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU