Tunceli Belediyesi’nin tabelası Dersim olarak değişiyor

Belediye meclisinin bugün yapılan toplantısında, tabelalarda “Tunceli” ibaresi yerine “Dersim”in kullanılması oy çokluğu ile kabul edildi. Gerekçe olarak kent kültürü, tarihi ve inanç biçimini yaşatmak gösterildi

 Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu başkanlığında toplanan belediye meclisi yeni kararlar aldı.

Belediyenin resmi internet sitesinde “Belediye Meclisimiz tarafından yapılan toplantıda alınan kararlar” başlıklı metne göre bugün 11 karar oy çokluğu ile kabul edildi.

Kararlar arasında Tunceli Belediyesi tabelasındaki “Tunceli” ibaresinin “Dersim” olarak değiştirilmesi de yer alıyor.

İsim değişikliğinin yanı sıra Zazaca ve Kürtçe dillerinde de belediye hizmetleri yürütülmesi oy çocukluğu ile alınan kararlar arasında.

Ayrıca Munzur Kültür ve Doğa Festivali adı altında düzenlenen festivalin bu yıl 25-28 Temmuz tarihlerinde yapılacağı duyuruluyor.

Belediyenin paylaştığı metinde şu ifadeler yer alıyor:

 

 

"Kayyum tarafından gerçekleştirilen tahribat" vurgusu

Toplantıda oy çoğunluğuyla alınan kararlar arasında Devlet Su İşleri’nin (DSİ) yanında bulunan parkın, “PARKÊ ŞÊĞANKİ” olarak isimlendirilmesi de yer alıyor.

Belediyenin paylaştığı karar metninde "Önerge ile gündeme alınan, kayyum tarafından gerçekleştirilen tahribatın ortaya çıkarılması için komisyon kurulması konusunun görüşülmesinde yapılan değerlendirme sonucunda; seçim öncesi dönemde gerçekleştirilen iş ve işlemlerin incelenerek raporlanmak üzere, Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri ve hukuk işlerinden teşekkül eden bir komisyon kurulması oy çoğunluğu ile kabul edildi" ifadesi bulunuyor.  


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU