AK Parti Belediye Meclis Üyesi istifa etti: Anladığım kadarıyla teşkilat ve belediye arasındaki rant kavgası bitmeyecek

Manisa'da Yunusemre Belediye Meclis Üyesi Hamza Durmuş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada belediye ve parti teşkilatı arasında rant kavgası olduğunu öne sürerek AK Parti’den istifa etti

2019'da Manisa Yunusemre Belediye Meclis Üyesi seçilen Hamza Durmuş, AK Parti'den istifa ettiğini sosyal medya hesabından açıkladı / Fotoğraf: Facebook

Manisa Yunusemre Belediye Meclisi'nin AK Parti'li üyesi Hamza Durmuş, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Facebook hesabı üzerinden sert bir açıklama yapan Durmuş, Yunusemre Belediyesi ile AK Parti teşkilatı arasında rant kavgası yaşandığını iddia etti.

Belediyede birçok usulsüzlüğe şahit olduğunu öne süren Durmuş, “Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan’ın bu kadar mücadele etmesine rağmen Yunusemre Belediyesi'nin rantları doğrultusunda başkanın ve avarelerinin ihya olma isteği ve bu kadar usulsüzlüğü göz ardı edemeyeceğim” dedi.

“Taşınmazlar hunharca satıldı”

“Usulsüz ihaleleri içinde bulunduğum siyasi partimin görmesine ve rahatsızlıkların genel merkezin bilmesine rağmen “kol kırılır yen içinde kalır” baskısından dolayı rahatsızlığım hat safhaya ulaştı” diyen Hamza Durmuş'un Facebook hesabı üzerinden yaptığı istifa açıklamasında “Uzun yılladır AK Parti Gençlik Kolları’nda bulundum ve hizmet ettim. Bununla beraber Manisa’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte Yunusemre ve  Şehzadeler olmak üzere merkez iki ilçenin Yunusemre ilçesinde kurulduğunda ilçe yönetim kurulunun farklı birimlerimde görev aldım. Bunun ardından Yunusemre Meclis üyeliğinde görev aldım. Son iki yıl belediye Meclis üyeliği yaptığım dönemde seçimlerin ardından 2019 krizi ve ardından 2020 Kovid salgınının başlamasıyla birlikte belediyemizde son iki yıldır alınan kararlarda bölgemde bulunan taşınmazların hunharca satılması, gereksiz olan spor kulübünün çılgınca harcamaları, imar ve inşaat alanındaki doğrudan teminler ve usülsüz ihaleleri içinde bulunduğum siyasi partimin görmesine ve rahatsızlıkları genel merkezin bilmesine rağmen “kol kırılır yen içinde kalır”baskısından dolayı rahatsızlığım hat safhaya ulaştı” dedi.

 

“Bu kadar usulsüzlüğü gözardı edemeyeceğim”

Belediye Meclis üyesi olarak vermiş olduğu önergelerin ve itirazlarımın AK Parti grubunda kabul görmediğini belirten Durmuş, “Başkanın ve idareci kısmının teşkilatla savaş içinde olması, vekillerin bu savaşa göz yumması, tabanın parti içindeki olaylardan rahatsız olması, bunun üzerimde büyük vebali olduğunun bilincindeyim. Sayın cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan’ın bu kadar mücadele etmesine rağmen Yunusemre belediyesinin rantları doğrultusunda başkanın ve avarelerinin ihya olma isteği ve bu kadar usulsüzlüğü göz ardı edemeyeceğim. Gelecek nesillerin vebalinin ağırlığı altında kalmaktan sakındığım için ve bunu yüzlerce kez sorumlu olduğum teşkilatım ve bu usulsüzlüğü yapan Belediye Başkanı ve özel kalemi defalarca ikaz ettim, maalesef ilçemiz bir adam üzerinden gelecek nesillerin emanetini heba etmemeli” ifadelerini kullandı.

“Rant kavgasının bitmeyeceği kanaatindeyim”

“Anladığım kadarıyla teşkilat ve belediye arasındaki rant kavgasının bitmeyeceği bana ve bölgeme zarar vereceği kanaatindeyim” diyen Hamza Durmuş, 8 Nisan 2021 tarihinden itibaren mensubu olduğu AK Parti üyeliğinden istifa ettiğini ve Belediye Meclis Üyeliğine bağımsız olarak devam edeceğini belirtti.

Uzun yılladır Ak parti gençlik kollarında bulundum ve hizmet ettim. Bununla beraber Manisa’nın Büyükşehir olmasıyla...

Hamza Durmuş paylaştı: 8 Nisan 2021 Perşembe

 

300’e yakın taşınmazın ihalesi yapıldı

Belediye Meclis Üyesi Hamza Durmuş'un “Son iki yıldır alınan kararlarda bölgemde bulunan taşınmazlar hunharca satıldı” dediği YunusEmre Belediyesi’nin internet sitesinde yer alan ihale ilanlarında yapılan satışların listesi yer alıyor.

2018’den bugüne kadar açılan farklı ihalelerde 300’e yakın taşınmazın satışının veya kiralamasının yapıldığı anlaşılıyor.

yemre.jpg
Aralık 2018'de satışa çıkarılan 39 taşınmaza ait ihalenin duyurusu / Kaynak: yunusemre.bel.tr

 

Independet Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU