İYİ Partili Usta'dan Kanal İstanbul açıklaması: 120 milyar dolarlık rant iktidara yakın olanların cebine girecek, önce rant vergisini çıkarın

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, Kanal İstanbul bölgesinden kimlerin arazi aldığını bildiklerini belirterek, "Rant vergisi çıkarmadan bu projeye başlamayın" diye konuştu

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ekonominin temelinin güven ve istikrar olduğunu vurgulayan Usta, bugün Türk ekonomisi ve yönetimine karşı güvenin kalmadığını, istikrarın bozulduğunu savundu. Bunun temel nedeninin, Türkiye'yi yönetenlerin, sürekli güven bozucu kararlar alması, açıklamalar yapması olduğunu belirten Usta, "Bunun bedelini de millet ödüyor. Türkiye yönetilmiyor, sürekli zikzaklar yapan ve savrulan bir hükümet var" dedi.

Hükümetin gelişigüzel kararlarla ülkeyi yönettiğini kaydeden Usta, gece yarısında Merkez Bankası Başkanı değişikliğiyle Türk lirasının yaklaşık yüzde 15 değer kaybettiğini, mevcut kamu borcuna yeni borç yükünün bindiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

4 ay önceki oylamayı hatırlattı

Usta, Meclis'e gönderilen torba kanun teklifiyle kurumlar vergisinin artırıldığını, daha önce açıklanan eylem planlarında böyle bir kararın olmadığını ileri sürerek, "4 ay önce kurumlar vergisinin indirilmesine oy verenler şimdi yükseltilmesi için oy veriyor. Savrulan, ne yaptığını bilmeyen bir iktidar grubu bu ülkeyi yönetiyor. Vergileme ve beyanname dönemi başlarken böyle bir karar alınıyor. Bu yasalara aykırı bir durum" diye konuştu.

"O arsaları kapattılar"

Herkesin Kanal İstanbul Projesi'ne karşı olduğunu, projenin hayata geçmesi durumunda yeni nüfus akışının gerçekleşeceğini, kentleşme sorunlarının ortaya çıkacağını, ekonomik istikrarın bozulacağını ifade eden Usta, "Madem Kanal İstanbul Projesi yapılacak, bizim hesaplamamıza göre 120 milyar dolarlık bir kentsel rant oluşacak. Yani birileri para kazanacak. Bu ranttan devlet legal olarak 1 kuruş kazanmayacak. Bu para iktidara yakın olanların cebine girecek. O arsaları kapattılar, kimlerin kapattığını da biliyoruz. O zaman önce rant vergisini çıkarın. Rant vergisi çıkarmadan bu projeye başlamayın" değerlendirmesinde bulundu.

 

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU