Sağlık Bakanı Koca: Önlemleri gevşettik maalesef

“Vaka sayılarında ciddi artış var. Bunda mutasyon tabii ki etkili ama sadece mutasyonla açıklayamayız"

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de her gün artan ve 55 binlere ulaşan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları hakkında konuştu. Vaka sayılarındaki ciddi artışın sadece virüsün mutasyon geçirmesi ile açıklanamayacağının altını çizen Koca, “Önlemleri gevşettik maalesef” dedi.

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde Koca ile yaptığı görüşmeye yer verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Buna göre “Vaka sayılarında ciddi artış var. Bunda mutasyon tabii ki etkili ama sadece mutasyonla açıklayamayız. Önlemleri gevşettik maalesef” diyen Koca, çözümü şöyle dile getirdi:

Çözüm, aşıyı olabildiğince hızlandırmak... Beraberinde de hareketliliği azaltmak... ‘Önce tedbir, sonra aşı’ ya da ‘önce aşı, sonra tedbir’ değil. İkisini bir arada yapmamız gerekiyor. Bundan başka çözüm yolu yok.

“Ramazanı fırsata çevirmemiz gerekiyor. Ramazanda hareketliliği azaltmamız lazım” ifadesini kullanan Koca, şöyle konuştu:

Bugüne kadar yaşadığımız piklerde bir noktadan sonra durduğunu biliyoruz. Bu da aynı şekilde olacak. Ama bu nereye kadar çıkabilir? Onun için bir şey demem zor. Fakat önümüzdeki ramazan ayıyla birlikte hareketlilik azalırsa pik noktasından aşağı doğru inişi bekliyoruz.

Koca, sağlık sisteminin vaka sayılarındaki artışı şu an için karşılayabildiğini de ifade etti:

Şu anda bir sorun yok. Ama üç dört hafta daha böyle giderse, sorun olmaya başlar. Şu andaki yük, bizim özellikle kasım aralık döneminde yaşadığımız sağlık yükünün oldukça altında.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU