Babasını kiralık katil tutarak öldürttüğünü itiraf eden gence 35 yıl hapis

22 yaşındaki Nicolas, ebeveynlerini öldürmek için sevgilisiyle işbirliği yapmıştı

Nicolas'a ilk başta idam cezası verilmesi düşünülüyordu (AP)

ABD'nin Teksas eyaletinde ailesini öldürmek için kiralık katil tuttuğunu itiraf eden Nicolas Patrick Shaughnessy, 35 yıl hapse mahkum edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2018'de yaşanan olayda Theodore ve Corey Shaughnessy, evlerine giren bir kişi tarafından silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda Theodore hayatını kaybederken Corey'se evde saklanarak kurtulmayı başarmıştı. Ayrıca ailenin köpeği de öldürülmüştü.

Olayla ilişkili soruşturmada Theodore ve Corey'nin oğlu Nicolas ve sevgilisi Jaclyn Alexa Edison gözaltına alınmış, kiralık katil tutarak cinayet işlemekle suçlanmıştı.

Ayrıca soruşturmada saldırıdan aylar önce Nicolas'ın kiralık katil bulmaya çalıştığı belirtilmişti. Babasının işlettiği kuyumcu dükkanı, ailesinin evi ve ebeveynlerinin yaşam sigortalarından Nicolas'ın toplamda yaklaşık 8 milyon dolar alacağı tahmin ediliyordu.

Olay yeri inceleme ekipleri, saldırı sırasında eve zor kullanılarak girilmediğini belirtmişti. Nicolas'ın odasındaki pencere hariç evin tüm kapı ve pencereleri kilitliydi. Sonradan Nicolas'ın evin güvenlik sistemine uzaktan erişimi olduğu, saldırı günü cep telefonundaki uygulamayla sistemi kapattığı tespit edilmişti.

Ayrıca bu süreçte Nicolas ve Jaclyn evlenip boşanmıştı.

22 yaşındaki Nicolas, çarşamba günkü duruşmada kiralık katil tutarak ailesine saldırı düzenlediğini itiraf etti ve 35 yıl hapis cezası aldı.

Jaclyn'in cezası henüz belirlenmezken, cinayeti işlediğini itiraf eden 23 yaşındaki Arieon Smith de 35 yıl hapis cezası aldı.

Nicolas'ın avukatları Perry Minton ve Rick Flores, müvekkilerinin annesiyle iletişim halde olduğunu, yaptığı korkunç yanlışın farkına vardığını ve gerekli bedeli ödemeye razı olduğunu belirtti.

Independent Türkçe, New York Post, Statesman

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU