Altaylı: Antrenmana Ferrari ile gidene aşı var, işe belediye otobüsü ile gidene aşı yok

"Her gün yüzlerce öğrenciyle karşı karşıya gelen, ülkenin geleceği için görev yapan, işe mecburen toplu taşıma araçları ile giden yüzbinlerce öğretmene aşı yapılmadan futbolculara aşı yapılacak"

Fotoğraf: AA

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Türkiye’nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı konusunda politikalarına eleştiriler getirdi. Altaylı, “öğretmenlerin futbolculardan sonra aşılanacağını” söylerken “Eskiden ‘Beraber yürüdük biz bu yollarda’ idi. Artık ‘Beraber gazladık paralı yollarda’ şarkısı geldi” diye yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Altaylı, bugünkü köşe yazısında Türkiye’de her gün artan Kovid-19 vakalarıyla ilgili olarak şunları yazdı:

Bilime inanan ve muazzam bir öngörüye sahip olan yönetim anlayışımız sayesinde Corona’da dünya şampiyonluğuna doğru ilerliyoruz. Dünkü vaka sayısı 55 bin. 276 da ölümüz var. Lebalep kongrelerin sonuçlarını almaya başladık. Ne alakası var demesin kimse, kontrolsüz normalleşmenin başlatılmasının nedeni bu kongrelere olan tepkiler ve tabii imam cemaat ilişkisi. 55 bin sıkı bir sayı ama burada kalmaz daha da artar. Durmak yok yola devam. Esnek mesai kaldırıldı, toplu taşımalardaki yoğunluk arttırıldı. Kısa çalışma ödeneği artık yok. Zamansız fazla açılmanın bedeli yakında yine hizmet sektörüne ödetilecek. Bu kez dayanacak güçleri de yok. İdari öngörüsüzlüğün ve bilime kulak vermemenin bedelini yine vatandaşa ödetilecek, yine vatandaş suçlanacak.

“Bir başka rezillik ise aşı konusunda yaşanıyor” şu ifadeleri kullandı:

Kime niye öncelikli aşı yapıldığı artık belirsiz. 60 yaşını geçmemiş, hiçbir risk grubuna dahil olmayan kişilere aşı çıktığını duyuyor ama önemsemiyorduk. Arada tek tük hata olur diye. Ama futbolcuların daha doğrusu futbol camiasının da öncelikli aşılanma grubuna alınması artık işin cılkının çıkmasıdır. Federasyon Başkanı, Sağlık Bakanı ile görüşmüş ve futbol takımlarını ve kulüp görevlilerini öncelikli aşı kapsamına aldırmış. Şahane. Her gün yüzlerce öğrenciyle karşı karşıya gelen, ülkenin geleceği için görev yapan, işe mecburen toplu taşıma araçları ile giden yüzbinlerce öğretmene aşı yapılmadan futbolculara aşı yapılacak. Ne hoş değil mi! Antrenmana Ferrari ile gidene aşı var, işe belediye otobüsü ile gidene aşı yok. Eskiden “Beraber yürüdük biz bu yollarda” idi. Artık “Beraber gazladık paralı yollarda” şarkısı geldi.

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU