NASA personelinden göçmen kamplarında kalanlara yardım etmesi istendi

Uzay ajansı, ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı'nın hızlı göçmen artışının idaresine yardımcı olacak kişi talebini paylaştı

Mayıs 2019'da Teksas'ta kurulan geçici göçmen merkezinde kalan göçmenler (Reuters)

NASA'nın eposta aracılığıyla çalışanlarından refakatsiz göçmen çocuklar için sınır kamplarında gönüllü olmalarını istediği bildirildi.

The Intercept'e göre uzay ajansı, çalışanlarına ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı'nın (DHHS) göçmen sayısındaki hızlı artışın idaresinde yardımcı olmak üzere 120 gün süreyle çalışacak kişiler aradığını duyurdu.

Haberlere göre bazı başka devlet kurumları da DHHS'in talebini aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD-Meksika sınırına ulaşan göçmenlerin sayısı son birkaç ayda önemli ölçüde artarken, sadece martta kaydedilen sayı 170 bini aşarak son 10 yıldan fazla zamandır görülen en yüksek rakam oldu.

Uzmanlar, artışın geçen sene Orta Amerika'yı vuran iki kasırganın milyonlarca kişiyi yerinden etmesinden ve pandeminin ekonomik etkilerinden kaynaklandığını söylüyor.

Joe Biden, yönetiminin Donald Trump'ın ailelerin ayrılmasına yönelik politikalarını tersine çevirmeye kararlı olduğunu söylemiş ancak kendileri "insani" bir göç politikasını yeniden tesis edene dek göçmenlerin evde kalması gerektiği uyarısında bulunmuştu.

İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas, geçen hafta yapılan bir toplantıda Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi çalışanlarına, yönetimin sınır duvarındaki "boşlukları" kapatmaya yönelik bir planı değerlendirdiğini söyledi.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jan Psaki, salı günü muhabirlere yaptığı açıklamada "duvar inşasının yasaların izin verdiği ölçüde duraklatılmış olduğunu" ifade etti.

Psaki, "Yönetim göreve geldiğinde fonlar, kongrenin uygun bulduğu askeri inşaat projelerinden ve uygun bulunan diğer amaçlardan duvarın inşasına kaydırılmıştı" diye ekledi.

Federal kurumlar, duvar sözleşmelerini incelemeyi sürdürüyor ve başkana yakında sunulmak üzere bir plan hazırlıyor. İnşaat duraklatıldı. Fonlanan ve tahsis edilen sınırlı bir inşaat var ama bunun dışında duraklatıldı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU