Fatih Erbakan: 104 amiralin bildirisi milletin iradesine muhtıradır

Erbakan, yaptığı açıklamada vatandaşı asıl gündeminin ekonomi olduğunu söyleyerek emekli amirallerin yaptıkları açıklamaya da tepki gösterdi

Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan, 104 emekli amiralin bildirisinin milletin iradesine muhtıra olduğunu söylerken dergahta namaz kılan amiral için de konuştu / Fotoğraf: Sadet Partisi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, parti genel merkezinde gerçekleştirilen haftalık olağan basın toplantısında yaptığı açıklamada, vatandaşı asıl gündeminin ekonomi olduğunu dile getirerek "Türkiye'nin gerçek gündemine vatandaşın derdine sıkıntısına odaklanmamız gerekir" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Yoksul hane sayısı bir senede  2’ye katlandı"

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nün 2020 yılı faaliyet raporuna göre; 2019'da 3 milyon 282 bin hane sosyal yardım almış iken, 2020'de 6 milyon 630 bin hanenin sosyal yardım aldığını belirten Erbakan şunları söyledi:

“Sosyal yardıma muhtaç hane sayısı bir yılda yüzde 102 arttı. 6 milyon 630 bin hanenin sosyal yardım alması demek, Türkiye’de 30 milyondan fazla insanın, yani nüfusun yüzde 40’ının sosyal yardıma muhtaç olması demektir. Yine 2019'da toplam “688 bin haneye” gıda yardımında bulunulmuş iken, 2020’de “1 milyon 154 bin haneye” gıda yardımı yapılmış; Yani gıda yardımı da 1 senede 2 katına çıkmış. Bu Türkiye’de açlık artıyor anlamına gelir"

"Kamu ihaleleri şeffaf ve adil yapılmalı"

Kamu ihalelerinin şeffaf olmayan ve ihalesiz biçimde kapalı kapılar arkasında verilmesini de eleştiren Erbakan bunun hakla ve hukukla adaletle bağdaşmadığını söyledi.

Erbakan, "İşsizlerimizin sayısı 11 milyonla Yunanistan’ın nüfusunu aşmışken, üniversite diplomalı işsizler ordumuz 1,5 milyona yaklaşmışken, halkın yüzde 40’ı sosyal yardıma muhtaç, 4’te 1’i elektrik faturasını ödeyemezken, diğer taraftan bir avuç imtiyazlıya devletin kaynaklarının, milletin parasının su gibi akıtılması, milyarlık işlerin sadece birkaç firmaya ihalesiz, pazarlık usulüyle verilmesi, aynı firmaların aldıkları ihalelerin finansman maliyetinin Devlet tarafından üstlenilmesi, hakla, hukukla, adaletle, mantıkla açıklanamaz bir yanlıştır" dedi.

 “104 amiralin bildirisi milletin iradesine muhtıradır”

Bir gazetecinin Türkiye gündemini meşgul eden 104 emekli amiralin darbe iması içeren bildirisini sorması üzerine Erbakan; "Bir defa usul olarak, yöntem olarak, bu açıklama kabul edilemez. Çünkü Türkiye muhtıra ve darbeler, postmodern darbeler geçmişi olan bir ülke.  Dolayısıyla bu şu anda siyasete, millet iradesine, hükümete bir müdahale bir ihtar bir muhtıra  anlamı taşıyabilecek bir bildiridir. Millet iradesi üzerinde hiçbir  beşeri bir gücün bulunamayacağını, bunun kabul edilemeyeceğini  açıkça  ifade ettik” dedi.

Bununla birlikte iktidarın da geçmiş yıllarda çok seferde yaptığı gibi bir mağduriyet çıkartması  ve bunu  iktidarın bir siyasi malzeme haline getirmesinin de aynı şekilde kabul edilemez olduğunu söyleyen Fatih Erbakan, “Mutfaktaki yangın, Kobilerin, esnafın, çiftçinin köylünün, EYT'linin, vatandaşın ekonomik sıkıntısı ekonomik yangını bu vesile ile örtülemez, perdelenemez. Türkiye’nin gerçek gündemine, vatandaşın sıkıntısına derdine odaklanmamız gerekir" ifadelerini kullandı.

“Sarıklı amiralin kendini bu şekilde afişe etmesi doğru değil”

Sarıklı amiral tartışmalarına da soru üzerine değinen Erbakan, "Namazını, ibadetini herkesin kendisinin yapması bunu sosyal medyada paylaşıp insanlara göstermesi çok uygun değil. Tabii orduda da olsa hangi kurumda olursa olsun bu ülkede bir insanın namaz kılması takdir edilecek bir şeydir. Şehidi şehit yapan mana, bize asırlar boyunca Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale zaferi de dahil olmak üzere bu zaferleri kazandıran bu destanları yazdıran mana ruh; aslında namazın içinde gizli, bizim inancımıza gizlidir. Dolayısıyla namaz kılan da, inancının gereğini  yerine getiren ile mücadele etmek onu kınamak uygun bir davranış değildir. Ancak tabi ki bu şekilde poz verip ibadetini kendi kişisel hayatını sosyal medyada da ifşa etmek uygun bir davranış değil" şeklinde konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU