Akşener’den Erdoğan’a: Küçük ortağının dolduruşuna gelme

İYİ Parti lideri, Bahçeli’ye yüklendi: Dün şerefsiz dediğine bugün mübarek deyip, dün iktidarı uyarın diye mektup yazıp yalvardıklarına bugün şerefsiz diyebilen tutarsız duruş sergileyen…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 104 emekli amiral konusunda "Öfke kontrol problemi olan küçük ortağının dolduruşuna gelip bildiriyi yazanlara abuk sabuk cezalar verdirmeye kalkma. Buradaki anahtar kelime verdirme." diyerek seslendi.

İYİ Parti lideri Akşener, partisinin grup toplantısında Montrö Sözleşmesi ve "cübbeli-sarıklı amiral" konusunda görüşlerini bir bildiri yayımlayarak duyuran 104 emekli amiral konusunda şu görüşlerini dile getirdi:

Son dönemde bir modadır aldı başına gidiyor, gece vakti ortalığı karıştırma modası...  İstifa eden bakan mı dersiniz, görevden alınan bürorat mı, feshedilen anlaşmalar mı dersiniz... Gece uykusu kaçan ne yapsam da ortalığı karıştırsam diye iş başına geçiyor, bedelini ödemek de milletimize düşüyor. Bu modanın son örneği olarak cumartesi gece yarısı 104 emekli amiral bir bildiri paylaştılar. İktidar darbe edebiyatıyla 4 gün daha milletin dertlerini konuşmaktan kurtuldu. Salı günleri partisinin grubunda konuşacak grubunda konuşmakta zorlanan küçük ortağa  yeni bir malzeme çıktı. Millet iradesinin gasp edildiği, getirdikleri kanun reddedildi ya, dünden itibaren görüşmeye açılan kanunla ilgili tutumlar, konuşmalar, farkındalar ortadan kalktı. Kanunu konuşanlar var mı?

TBMM Grubu toplantımızdayız. #Canlı https://t.co/QDsdGXt5E8

"Allah Erdoğan'a sabır versin"

Sözlerinin devamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yüklenen Akşener, Erdoğan'a şöyle seslendi:

 Allah Sayın Erdoğan’a sabır versin. Dün şerefsiz dediğine bugün mübarek deyip, dün iktidarı uyarın diye mektup yazıp yalvardıklarına bugün şerefsiz diyebilen tutarsız duruş ve söylemleriyle ülkeyi germekten başka bir fonksiyonu bulunmayan birisi üzerinde gereğinden fazla durmak istemiyorum. Bu vesile ile Erdoğan’ı uyarmak zorundayım, öfke kontrol problemi olan küçük ortağının dolduruşuna gelip bildiriyi yazanlara abuk sabuk cezalar verdirmeye kalkma. Buradaki anahtar kelime verdirme.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Birader buyur bekleriz"

Akşener konuşmasında kendisi ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştiren Çin'e tepki gösterdi. Çin'in Yavaş ve kendisini tehdit ettiğini belirten Akşener, şunları kaydetti:

Çünkü bir süredir, iktidar ve küçük ortağını, Perinçek ve Çin’in esaretinden kurtararak, Uygur kardeşlerimiz için adım atmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Çünkü, Türkistan’da yaşanan insanlık dramına susmadık, susmayacağız. Sosyal medyadan bir paylaşım yapmışlar. Demişler ki “Çin tarafı, herhangi bir kişi veya gücün, o güç biz oluyoruz, Çin’in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne, herhangi bir şekilde meydan okumasına, kararlılıkla karşı çıkmakta ve bunu şiddetle kınamaktadır. Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır.” Bak sen hele… Perinçek’in patronu da, aynı küçük ortak gibi, çok kızmış. Perinçek’le iş tutanların hepsi, aynı durumda demek ki…

"Bu tehditler bize sökmez" diyen Akşener, şu ifadeleri kullandı:

Biz bu mücadeleyi, bugün Türkiye’de bu kürsüden veririz, Yarın, gün gelip de iktidar olduğumuzda, uluslararası toplumu karşınıza diker, öyle veririz. Ama bu mücadeleden asla vazgeçmeyiz. Ve o pis elinizi, Uygur’un sinesinden çekene kadar da, mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU