The Walking Dead zombi kıyametinden bu yana kaç yıl geçtiğini açıklığa kavuşturdu

Dizinin 10. sezonunun Negan'a odaklanan bölümü evrende geçen zamanı nihayet netleştirdi

"Here's Negan" bölümü Negan'ın meşhur beyzbol sopasını nasıl aldığını da ortaya çıkarmıştı (AMC)

*UYARI - Spoiler içerir*

The Walking Dead dizisi evrende zombi kıyametinin başlamasının ardından tam olarak kaç yıl geçtiğini açığa çıkardı. Görünüşe göre evrende yaklaşık 12 yıl önce hayat bütünüyle değişmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Screen Rant'in haberine göre dizinin 10. sezonunun Negan'a odaklanan bölümü geçmişin gösterildiği sahnelerle zaman çizelgesini netleştirdi. Negan'ın bir suçlu tarafından dövüldüğü sekans 12 yıl öncesinde geçiyordu. Tam bu noktada zombilerin çoktan her yere yayıldığı görülüyordu.

Dizi sonrasında Lucille'in ilaçlarını bulmak ve evlerini zombilerden korumak için çabalayan Negan'ın başından geçenleri anlatmak için 6 hafta geriye gitti.  

Ardından Lucille'e ait 7 ay öncesinden bir sahne çiftin zombi kıyametinden önce birlikte yaşadığını gösterdi. Bu da dizideki karakterlerin zombilerle yaklaşık 12 veya 13 yıldır savaştığını doğruluyor. 

İlk birkaç sezonda dizi sabit bir zaman çizelgesinde ilerledi ancak sonrasında büyük zamansal atlamalar yaşandı. Bunların en büyüğü 9. sezonda dizinin zaman çizelgesinin 6 yıl ileri gitmesiyle yaşanmıştı. İrili ufaklı sıçramalar bir noktadan sonra zaman çizelgesini bulanık hale getirmişti. 

The Walking Dead, 10. sezona eklenen bonus bölümlerle görünüşe göre son sezona izleyicilerin kafasındaki pek çok soru işaretini temizleyerek girmek istiyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU