Süper Lig'deki son beş maçında bir kez kazanan Galatasaray'da kötü gidiş sürüyor... Göz: Şampiyonluk havasını çok fazla gördüğümüzü söyleyemeyiz

Ligdeki 8 maçlık galibiyet serisinin ardından oynadığı son beş maçında sadece bir kez galip gelebilen sarı-kırmızılılar, şampiyonluk yarışında ağır yara aldı. Spor yorumcusu Evren Göz, Galatasaray'daki son durumu Independent Türkçe'ye yorumladı

Galatasaray, deplasmanda konuk olduğu Hatayspor'a 3-0 yenilerek, zirve yarışında ağır yara aldı / Fotoğraf: AA

Süper Lig'de son olarak 2017-18 ve 2018-19 sezonları olmak üzere üst üste iki yıl şampiyonluk yaşayan, geçen yılı ise beklentilerin aksine 5. sırada tamamlayan Galatasaray'da bu sezon da işler yolunda gitmiyor. 

Ligde geride kalan 31 maçta 19 galibiyet, 4 beraberlik ve 8 mağlubiyet alan sarı-kırmızılılar, 8 haftalık galibiyet serisinin ardından oynadığı ve Ankaragücü müsabakasıyla başlayan son beş maçında ise sadece bir kez kazanabildi.

17 Ocak'taki Beşiktaş mağlubiyetinin ardından sırasıyla Denizlispor, Yeni Malatyasporr, Gaziantep FK, Başakşehir, Fenerbahçe, Kasımpaşa, Alanyaspor ve Erzurumspor maçlarından galibiyetle ayrılan Fatih Terim'in öğrencileri, şampiyonluk yarışının en güçlü adaylarından olduğunun sinyallerini vermişti.

Ligin 28. haftasındaki Ankaragücü yenilgisiyle uzun süren galibiyet serisini sona erdiren sarı-kırmızılıların düşüş süreci de başlamış oldu.

Ankaragücü maçının ardından iç sahada Sivasspor ile 2-2 berabere kalan Galatasaray, sonraki hafta deplasmanda konuk olduğu Kayserispor'u 3-0 yense de geçen hafta sahasında Çaykur Rizespor'a 4-3, hafta sonu da deplasmanda Hatayspor'a 3-0 mağlup olarak, şampiyonluk yarışında kritik puan kayıpları yaşadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Söz konusu süreçte lider Beşiktaş'ın puan kaybettiği haftaları da değerlendiremeyen Terim'in öğrencileri, 61 puanla ligde ikinci sırada yer alıyor. 

Spor yorumcusu Evren Göz, Galatasaray'ın şampiyonluk şansını ve takımdaki kötü gidişi Independent Türkçe için yorumladı.

Evren Göz: Şampiyonluk havasını çok fazla gördüğümüzü söyleyemeyiz

Galatasaray'da birçok oyuncunun milli takımlara gitmesi ve takımın yaş ortalamasının da yüksek olması nedeniyle inişli-çıkışlı bir grafik ortaya koyulduğunu kaydeden Göz, "Milli maç dönüşleri genellikle zor olur ve Galatasaray da bundan olumsuz etkilendi. Özellikle Emre Kılınç ve Taylan Antalyalı'nın milli takımda Kovid-19'a yakalanması planları değiştirdi. Bunun dışında yaş ortalamasının yüksek olması nedeniyle oyun temposu anlamında bir sıkıntı yaşıyor" şeklinde görüş belirtti.

Galatasaray'ın galibiyet serisi döneminde birçok maçı düşük tempoda rutin şekilde oynandığını ve yaş ortalamasının aşağı çekilerek takımın gençleştirilmesi gerektiğini belirten Göz, "Ocak ayında bunun ilk adımları atılmıştı. Haziran ve temmuzda bunun devamının geleceğini düşünüyorum. Hem fiziksel anlamda Galatasaray'ın geride kalması hem de yaş ortalamasından dolayı. Çünkü takımın önde gelen isimlerinin yaş ortalamasının fazla olmasının çok büyük etkisi var" diyerek takımın performansına olumsuz etkileri sıraladı.

"Şampiyonluğun kaçmasını sadece Fatih Terim'e yüklemek haksızlık olur"

İstanbul temsilcisinde hafta sonu Hatayspor'a kaybedilen maç sonrası teknik kadroya yapılan olumsuz eleştirilere katılmadığını dile getiren Göz, şöyle konuştu:

Teknik olarak tabii ki hatalar yapılabilir ama bu yeterlilik sorgusu bana saçma geliyor. Galatasaray'ın teknik ekibi Türkiye'de birçok ilki başarmış ve olmaz denilen şeyleri hayata geçirmiş. Kısa dönemli form düşüklükleri veya şampiyonluğun kaçması teknik ekibin yetersizliğinden değil tamamen birçok parametrenin birleşmesiyle meydana gelen bir durum. Bunu Fatih Terim'e yüklemek haksızlık olur. Teknik ekibe yöneltilen bu tarz eleştirilerin ağır olduğunu düşünüyorum. Çünkü Galatasaray tarihine baktığımızda başta Fatih Terim olmak üzere teknik ekipte aynı zamanda Florya'da çalışan perde arkasındaki birçok ismin emeği var. Galatasaray'ın Florya 10-15 yıllık bir kurumsal hafızası var. Bu sezon Galatasaray şampiyon olmasa dahi bu kurumsal hafızaya bir zarar geleceğini düşünmüyorum. Galatasaray'ı ayakta tutan en önemli etkenlerden biri de budur.

Ligde Beşiktaş'ın gerisinde kalan ve Fenerbahçe ile arasında çok az puan farkı bulunan Galatasaray'ın kalan haftalardaki şampiyonluk şansını da yorumlayan Göz, şu ifadeleri kullandı:

Şampiyonluk havasını çok fazla gördüğümüzü söyleyemeyiz ama şu an ligde bitmiş bir durum da yok. Kasımpaşa-Beşiktaş maçı bize gösterdi ki bu ligde daha çok puan kaybı olacak. Galatasaray az da olsa şans var. Galatasaray'ın çok deneyimli bir ekibi var ve bugüne kadar birçok şeyi de başardı. Tekrar bir takım ruhu meydana gelir ve deneyimli oyuncular da devreye girerse yeniden bir çıkış olabilir. Bu oyuna bakarsanız şu an için zor olduğunu söyleyebilirim.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU