İsrail: Askerlerimizin gömüldüğü yeri belirten 'Arafat'ın el yazısı' ile yazılmış belgeye 'kesin belge' statüsü verildi

Belgede mezarlık alanlarının belirlenmesinin yanı sıra, Suriyelilerin İsrail cesetlerini mumyaladıkları ve onları korumak ve sahiplerinin kimliğinin tespit edilmesini kolaylaştırmak için korunaklı tabutlara koyduğu belirtiliyor

İsrail, Arafat'ın el yazısı ile yazılmış bir belge hakkında konuşuyor

Aşırı Sağ Partiler Birliği (Yemina) Başkanı Naftali Bennett, merhum Filistin Başkanı Yaser Arafat'ın el yazısı ile yazdığı söylenen Arapça bir belge ortaya çıkardı.

Söz konusu belge 1982 yılında İsrail'in Lübnan'a karşı ilk savaşında Lübnan'ın Bekaa kentinde Suriye Ordusu'yla girilen 'Sultan Yakup' savaşında öldürülen üç İsrail askerinin durumunu ve defnedildiği yeri tarif ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tel Aviv merkezli İbranice Walla haber sitesi bu belgede Suriye başkenti yakınlarındaki Yermuk Mülteci Kampı'ndaki Filistinli şehitlerin mezarlığının ayrıntılı bir haritası olduğunu aktardı.

Belgede mezarlık alanlarının belirlenmesinin yanı sıra, Suriyelilerin İsrail cesetlerini mumyaladıkları ve onları korumak ve sahiplerinin kimliğinin tespit edilmesini kolaylaştırmak için korunaklı tabutlara koyduğu belirtiliyor.

Belgede, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) savaşçılarından 'şehit Abdulaziz el-Vecih'in mezarının yakınında' ifadeleri ile bu tabutların bulunduğu yerin tam bir tarifi veriliyor.

İsrail medyasında yer alan haberlerde Bennett'in bu belgeyi ele geçirdiği ve geçtiğimiz temmuz ayında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisine ilettiği ifadeleri yer aldı.

Ofis Arafat'ın el yazısı ile yazılmış olduğu için bu belgeye 'kesin belge' statüsü verdi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU