BTS ve Justin Bieber'ın çalıştığı şirketler birleşti

HYBE ve Ithaca Holdings'in birleşmesinin sanatçılara küresel ölçekte muazzam fırsatlar sunacağı düşünülüyor

BTS, bu yıl Grammy Ödülleri'ne aday gösterilmesi ve şarkılarının tüm dünyada izlenme rekorları kırmasıyla son dönemde önemli küresel başarılar elde etmişti (Fotoğraflar: Reuters)

Daha önce Big Hit Entertainment olarak bilinen ve dünyaca ünlü K-pop grubu BTS'le çalışan plak şirketi HYBE, SB Projects şirketinin kurucusu Scooter Braun'un yönettiği Ithaca Holdings'le birleşti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İki şirket arasında yapılan anlaşmaya göre HYBE, yan kuruluşu HYBE America aracılığıyla Ithaca Holdings'i satın aldı. Satılan mülkler arasında SB Projects ve Big Machine Label Group'un yanı sıra Justin Bieber'ın da aralarında yer aldığı yıldızlarla gerçekleştirilecek projeler de bulunuyor. Music Business Worldwide'ın bildirdiğine göre menajerlik şirketi SB Projects; Justin Bieber, Ariana Grande, J. Balvin ve Demi Lovato gibi yeteneklerle çalışıyor. 

Variety'nin haberinde anlaşmanın değerinin 1 milyar dolardan (yaklaşık 8 milyar TL) fazla olduğu belirtildi.  

Şirketlerin birleşmesiyle Braun, HYBE'nin yönetim kuruluna katılacak ve Scott Borchetta da Big Machine Label Group'un CEO'su olmayı sürdürecek. 

Anlaşmanın duyurulduğu açıklamaya göre her iki şirketin çalıştığı sanatçılar HYBE'nin sermaye artırımına dahil olacak. Açıklamada bunun iki şirket arasındaki bağı kuvvetlendireceği belirtildi. Ancak finansal şartlar açıklanmadı.

İki kuruluşun bir araya gelmesiyle HYBE, küresel ölçekte müzik odaklı çalışan en büyük şirketlerden biri olmaya hazırlanıyor. Bu, BTS ve Justin Bieber gibi yıldızların yüz milyonlarca hayranının da bir araya geleceği anlamını taşıyor. 

HYBE'nin CEO'su Bang Si-Hyuk anlaşmaya dair şu ifadeleri kullandı:

HYBE ve Ithaca Holdings'in kaçınılmaz birleşmesi, hiç kimsenin hayal bile edemeyeceği yeni bir maceranın başlangıcına işaret ediyor. İki şirket sinerji yaratmak, sınırları aşmak ve kültürel engelleri yıkmak için kendini kanıtlamış başarı, bilgi birikimi ve uzmanlıktan yararlanarak birlikte çalışacak. Lütfen HYBE ve Ithaca Holdings'in sonsuz olasılıklarını ve ortaklığın müzik endüstrisinde oluşturacağı yeni paradigmayı dört gözle bekleyin.

Braun da şu ifadeleri kullandı:

Sanatçılar için küresel fırsatlar bu ortaklıkla katlanarak artacak. Bu, tarih yazmak, müzik endüstrisinde daha fazla yenilik yapmak ve oyunun kendisinde devrim yapmak için bir fırsat.

 

Independent Türkçe, Variety, Music Business Worldwide

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU