Akşener'den Şentop'un "Güvenlik Soruşturması" açıklamalarına tepki: Zaten İstanbul Sözleşmesi ile ilgili Erdoğan'ın söylediği söze de tüy dikti

Akşener, muhalefetin oylarıyla kabul edilmeyen "Güvenlik Soruşturması Kanun Teklifi"nin tekrar oylanacak olmasına tepki gösterdi

Fotoğraf: Independent Türkçe

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Gölbaşı’nda yaptığı esnaf ziyaretleri sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Meclis'te "Güvenlik Soruşturması" ile ilgili kanun teklifinin muhalefet oylarıyla reddedilmesini ve tekrar gündeme getirilip Salı günü tekrar oylanacak olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz sorusunu Akşener şu sözlerle yanıtladı:  

Bu gittikçe normali kanırtma hali. Norm dediğimiz şey kuraldır, kaidedir, kanunudur, hukuktur, adalettir ve insanların kendi aralarındaki ilişkiyi de düzenler, haksızlığı önler. Sürekli olarak bu normlar ortadan kaldırılıyor. Bu defaki, kanırtarak yapılan bir iş. Bunun neticesinin kendilerine hayırlı olacağını düşünmüyorum. Sayın Şentop bir hukuk profesörü zaten İstanbul Sözleşmesi ile ilgili Sayın Erdoğan’ın söylediği söze bir tüy dikti. Montrö’den çıkabiliriz yani canı isterse Padişahım çok yaşa modelinde. Bunların bütün sebepleri kendilerini emin hissetmiyorlar artık, gidileceği görüldü onun için tırnak geçirip tutunma hali. Ama vatandaşta çok sert tepiyor. Ben dün Konya’daydım, kulağıma eğilip evimde ekmek ve yiyecek yok diyen kadınlar vardı. Ben böyle bir şey görmedim. Konya merkezden bahsediyorum. Bu yerimde kalmak için bir çok şeyi göze alabilirim demek. Aynı şekilde Anayasa Mahkemesi’nin ortadan kaldırılması çağrısı da aynıdır. Bu millet iradesine dokunulduğu zaman onun cevabını veren bir millettir.

"Tek adamlık sistemlerinde yargı margı olmaz"

Akşener, Bahçeli’yi mağdur sıfatıyla ifadeye çağıran bir hakim ve Fahrettin Altun’un eşine hakaret ettiği davasıyla yargılanan bir kişinin beraat ettirilmesine karar veren hakim hakkında inceleme başlatılmasına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Tek adamlık sistemlerinde yargı margı olmaz" diyen Akşener, "Yargı bağımsızlığının olmadığı, adaletin olmadı, hukukun olmadığı bir yerde zaten birçok şey olmaz. Ekonomi de olmaz, doğru dürüst yatırım olmaz" dedi.

Akşener şöyle devam etti:

Bakın canı istenilen canı istediğine o taraftan olunca hakaret edebiliyorsunuz ama siz hakkınızı arayamazsınız. Ben şunu görüyorum, bugünkü iktidar partileri gitmekten korkuyorlar, onlar korktukça korkutma yolunu seçiyor ama bu da bitecek. Sandıkta göreceğiz bunlar gidiyor göreceksiniz.

Üçüncü ittifak yanıtı

Akşener, "3'üncü bir ittifak arayışından bahsediliyor. Bu konuda bir çalışma var mı?'" sorusu üzerine ise "Şu anda seçime yönelik bir çalışma yok. Herhangi bir şey yok. Herkes bir şey söylüyor. Ana konuları konuşmak bu ülkede çok pahalı oldu; açlığı, işsizliği, kayırmacılığı, esnafın halini konuşmak zor. Biz burada direniyoruz. Bunu yapmaya devam edeceğiz. Siyasi partilerin ilan etmediği her şeyi karşı taraf konuşuyor. Bunun için biz de o tuzağa düşmeyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Üçüncü ittifak tartışması

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, demokrasi güçlerinin beş temel ilke etrafında bir araya gelebileceğini söyleyerek, “Bana göre, eğer muhalefetteki milliyetçi odaklar demokrasi ittifakına ısrarla engel olmaya devam edeceklerse bu durumda HDP’nin öncülüğünde üçüncü bir ittifak, ‘demokrasi ittifakı’ olarak ilan edilebilir” ifadelerini kullanmıştı.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU