Japonya'da "kanatlı restoran" açıldı

Pandemi nedeniyle sefer yapamayan uçaklar değerlendirildi

Yemek servisi haricinde herhangi bir uçak içi eğlence hizmeti verilmiyor (All Nippon Airways)

Japon havayolu şirketi All Nippon Havayolları (ANA), park halindeki uçaklarında "kanatlı restoran" adını verdikleri bir lüks yemek hizmetine başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pandemiden ötürü iptal edilen uçuşlara alternatif bir çözüm olarak uçakları restorana çeviren şirket, Japonya’nın başkenti Tokyo’da bulunan Haneda havalimanında Boeing 777 model bir uçakta hizmet veriyor.

Uçakta yemek yemek isteyenlerin, menüsünü internet üzerinden önceden belirlemesi gerekli. Japon geleneksel mutfağından yemeklerin yanı sıra uluslararası mutfaklardan da farklı lezzetler sunuluyor.

Ana yemekler arasında Kobe eti, sotelenmiş Japon levreği ve kabuklu deniz ürünlerinden yapılan bir çorba yer alırken, bunlar Krug şampanyası, şarap veya sakeyle servis ediliyor.

Restoran, uçağın içindeki business ve first class sınıflandırmasına göre tasarlandı. First class’ta yemek 59 bin 800 Japon yeni (yaklaşık 4 bin 340 TL), business class seçeneğiyse 29 bin 800 Japon yeni (yaklaşık 2 bin 165 TL).

Çarşamba günü açılan uçak içi restoranda ilk günde 60 kişi yemek yedi. Müşterilerden 42 yaşındaki Yosuke Kimoto, “Çok lezzetliydi. Oğlumun beğenmesine de sevindim” dedi.

Yeni projenin yöneticisi, koronavirüs nedeniyle uçuş yapamayan ve havalimanında park halindeki uçakları değerlendirmek istediklerini belirterek “Bu hizmeti yolcuların business class ve first class bölümleri beş duyularıyla deneyimleyebilmeleri için tasarladık” ifadelerini kullandı.

Şirket, nisanda restoranda 22 defa hizmet verecek. Bunların her biri yaklaşık 3 saat sürecek.

Independent Türkçe, Guardian, Nikkei Asia, Kyodo News

DAHA FAZLA HABER OKU